Ad Librum Kiadó riportkönyvírási pályázata

Riportkönyvírási pályázat

Az Ad Librum kiadó pályázatot hirdet szociográfiai jellegű riportkönyvek írására.

Riportkönyvírási pályázat

Olyan kéziratokat keresünk, amelyek egy megosztó társadalmi problémával vagy egy belülről kevéssé ismert világgal foglalkoznak.

A társadalmunkat megosztó ügyek forognak a közbeszédben a családon belüli erőszaktól a migránsokon át a közpénzek körüli korrupcióig – ráadásul az éremnek mindig két oldala van.

A vadászoktól  a snapchatelő tinédzsereken át a válóperes jogászokig szinte minden foglalkozás, szubkultúra magában rejt olyan, a külvilág számára meghökkentő történeteket, amelyek egy jó toll segítségével érdeklődést keltő szociográfiává változtathatóak.

A könyvírás bármilyen fázisában lehet pályázni, akkor is, ha kész kéziratot kapunk, akkor is, ha még csak egy könyvötlettel rendelkezik.

A piacképes kéziratokra a kiadó felhasználási szerződést köt, a teljes kiadást finanszírozza (szerkesztés, nyomdai előkészítés, nyomtatás jelentős példányszámban) és minden boltláncban forgalmazza.

Példák

Anélkül, hogy ezzel akármilyen módon értékelnénk a témaválasztásukat vagy mélységüket, az alábbiak a riportkönyvre ismert példák:

A kiadási program tényirodalomra irányul, így regény vagy szépirodalom nem fér bele.

Jelentkezés

A kiadóvezető az alább elérhető űrlapon várja a riportkönyvírók jelentkezését. Határidő nincs, a jelentkezések értékelése és a kiválasztottakkal a szerződéskötés folyamatosan.

JELENTKEZÉS

Ha szeretne értesülni az Ad Librum könyvkiadók ajánlatairól, iratkozzon fel a hírlevelünkre!