publisher==

Az Ad Librum kiadói csoport könyveinek katalógusa

Ad Librum, Személyes Történelem, Könyv Guru

Miért tudta meghódítani a világot a Nyugat a 16–19. században, és miért veszíti el egyre gyorsuló ütemben a gazdasági és a kulturális dominanciáját? Miért és miként fáradt el mentálisan az európai civilizáció?

Ad Librum Kiadó, 2020.

480 oldal 165x235 mm 766 gr. 4490 Ft ISBN 978-615-5758-51-5

Megvásárolható: Könyvesbolt.Online (3090 Ft!)BooklineLibriLíra

Ebook: eKönyv.hudiBookGoogle Könyvek

Körmendy Lajos: A közösség nélküli ember

Olvasson bele! Google Books Vélemények: Moly

Mi a fejlődés és a modernitás? Miért képesek egyes társadalmak gyors és tartós fejlődésre, és miért képtelenek erre mások? Miért tudta meghódítani a világot a Nyugat a 16–19. században, és miért veszíti el – egyre gyorsuló ütemben – a gazdasági és a kulturális dominanciáját? Miért és miként fáradt el mentálisan az európai civilizáció? (Aminek következtében fokozatosan lemarad a Távol-Kelettel folytatott sokrétű versenyben, és védtelenné vált az iszlámmal szemben.) Miért atomizálódnak szinte törvényszerűen az európai/nyugati társadalmak?

Ilyen – a kutatókat gyakran évszázadok óta foglalkoztató – alapvető kérdésekre kíván választ adni ez a történelmi tényekkel és adatokkal bőven illusztrált, számos társadalom- és humán tudomány eredményeit felhasználó könyv, amely vizsgálódásának középpontjába az egyén és a közösség viszonyát, az identitást, valamint a modernizáció problémáját állítja.


© 2008-2022 Ad Librum Kft.