publisher==

Az Ad Librum kiadói csoport könyveinek katalógusa

Ad Librum, Személyes Történelem, Könyv Guru

"Szüleim különböző színházakban játszottak, és próbálták feldolgozni azt a traumát is, hogy (öcsém szerint) Kádár János ellopott tőlünk egy japán filctollat."

Könyv Guru, 2020.

160 oldal 130x200 mm 2990 Ft ISBN 978-615-5803-94-9

Megvásárolható: Könyvesbolt.Online (1990 Ft!)BooklineLibriLíra

Ebook: eKönyv.hudiBookGoogle Könyvek

Rutkai András: A péceli oroszlán és más családi történetek

Olvasson bele! Google Books Vélemények: Moly

Az egyik novella arról szól, hogyan indította el nagymamám az első világháborút, mikor hadat üzent Szerbiának. Utána nagymama igyekezett mindent rendbe hozni, és szépen felnevelt három gyereket, Ruttkai Évát, Ottót és Ivánt. Szüleim különböző színházakban játszottak, és próbálták feldolgozni azt a traumát is, hogy (öcsém szerint) Kádár János ellopott tőlünk egy japán filctollat.

A válogatásban szereplő első mű maga A péceli oroszlán, egy misztériumjáték, mely választ ad az élet nagy kérdéseire, és egyesíti magában a népi bölcselet, valamint a pesti kabaré örökbecsű erényeit, közben pedig emléket állít Karády Katalinnak is.

A Klubrádió interjúja Rutkai Andrással

Rutkai András közgazdász, számítógépes szakértő színházi emberek között nevelkedett, édesapja Ruttkai Ottó színigazgató, nagynénje, Ruttkai Éva színésznő volt. Ottó és Éva testvére, Iván is színészkedett egy ideig. A művészet Andrástól se állt távol, pályaválasztáskor az is eszébe jutott, hogy irodalmat tanul…

A Klasszik Rádió interjúja Rutkai Andrással

A családi történeteket – amelyekben megjelenik Ruttkai Ottó, Ruttkai Éva, és Rutkai Bori is – feldolgozó novelláskötetről többek közt kiderül, hogy közel 140 évet ölel fel az a családi legendárium, amelyből a könyv meríthetett. Valamint az is, hogy a családi emlékezet nem mindig egybehangzó, de az emléktöredékekből mégis összeáll egy kerek történet.

A Könyv Guru interjúja Rutkai Andrással

A péceli oroszlán és más családi történetek szerzője az interjúban egyebek mellett mesél arról, miért kevert a kötetbe színdarabokat is a novellák közé, mit tanult a kreatív-írás tanfolyamból és mi kell ahhoz, hogy egy családi sztori érdekes legyen leírva is.


© 2008-2022 Ad Librum Kft.