publisher==

Az Ad Librum kiadói csoport könyveinek katalógusa

Ad Librum, Személyes Történelem, Könyv Guru

Napjainkban és régi, letűnt korokban sem volt egyszerű a női szerepek, élethivatás megélése. Anna, Júlia, Ibolya, Amália és Ágnes hiteles példái a rózsaszínű leányálmokon túl elvisznek a kijózanító fordulatokig is.

Könyv Guru, 2020.

160 oldal 130x200 mm 275 gr. 2490 Ft ISBN 978-615-5803-86-4

Megvásárolható: Könyvesbolt.Online (1690 Ft!)BooklineLibriLíra

Ebook: eKönyv.huGoogle Könyvek

Donna Bogitta: A rózsaszín negyven árnyalata. Királynői életek, elgurult koronák

Olvasson bele! Google Books

Napjainkban és régi, letűnt korokban sem volt egyszerű a női szerepek, élethivatás megélése. Anna, Júlia, Ibolya, Amália és Ágnes életútjának ismertetésén keresztül Donna Bogitta hiteles példák bemutatására vállalkozik, így a rózsaszínű leányálmokon túl kifejezetten kijózanító fordulatokkal is találkozhatunk írásaiban.

Anna 1901-ben, kisbirtokos család hetedik gyerekeként született, ám gondosan eltervezett életébe közbeszólt a történelem, a második világháború – királynői élete összeomlott. Juliska úri szabó apa és kispolgári családból származó anya első gyermekeként látta meg a napvilágot 1931-ben. Történetéből kiderül, hogyan sikerül egyensúlyoznia a háború előtti konzervatív és az emancipált, modern életvitel között. Ibolya sorsa az idilli kezdettől a végtelen kiszolgáltatottságig ível, míg Amália életében a kiegyensúlyozott, sikeres és az embert próbáló időszakok váltakoznak az idilli végkifejletig. A harmincas éveiben járó szingli, munkamániás, karrierje csúcsán járó Ágnes történetének pedig már a huszonegyedik század egyik tipikus női sorsának bemutatása ad aktualitást.

"Maga a rózsaszín is provokatív "- a Könyv Guru interjúja Demeterné Bogdándy Margittal

Tudatos törekvés volt részemről, hogy az egyes női generációk sorsának alakulását csak egymás mellé tegyem”.


© 2008-2022 Ad Librum Kft.