publisher==

Az Ad Librum kiadói csoport könyveinek katalógusa

Ad Librum, Személyes Történelem, Könyv Guru

Elképedsz, felháborodsz, felnevetsz: sztorik a böriből. „Ha rövid az élet, toldd meg egy ballépéssel!”

Ad Librum Kiadó, 2017.

192 oldal 130x200 mm 247 gr. 3490 Ft ISBN 978-615-5686-87-0

Megvásárolható: Könyvesbolt.Online (1490 Ft!)BooklineLibriLíraBook24

Ebook: eKönyv.huGoogle Könyvek

Büky Dorottya: Angyalboksz. Nehézfiúk a börtönéletről

Olvasson bele! Google Books Könyv Guru ÍzelítőVélemények: Moly

A könyvben hét beszélgetést olvashatsz volt börtönlakókkal, igazi nehézfiúkkal, akik együttesen csaknem 100 évet töltöttek a rácsok mögött, és most az életükről vallanak Dorkának. Megismerkedhetsz az Isten ostorával, aki 13 évesen lókötéssel kezdte, Felipével, akit fénykorában a fél magyar rendőrség üldözött az M3-ason, a Profival, aki a magánzárkán hosszú éveken át csak gyúrt és olvasott, vagy Árpival, aki már régen nem is élne, ha nem került volna be a sittre. Elgondolkodhatsz a pokolról, az emberölésről és az ártatlanságról, borzadhatsz, félhetsz, nevethetsz és sírhatsz.

BÜKY DORKA, a Feldmár Intézet igazgatója 2011 óta dolgozik a börtönben, a Feldmár Andrással kifejlesztett Mesekör program keretében. A fogvatartottak saját életük élményeiből állítanak össze mesejátékokat, amit aztán dramatizálnak, rendeznek, megzenésítenek és előadják a gyerekeiknek.

Moly.hu

A könyv adatlapja a Moly.hu-n.

“Minden beszélgetés, amibe belevágtam, megváltoztatott engem is”

“Hogyan tudunk egymáshoz a lehető legközelebb kerülni anélkül, hogy bántanánk egymást. Ez a kérdés a feladat, ami irányt szab és meghatározza a magatartásomat” – vallja Büky Dorottya, a Feldmár Intézet igazgatója, aki egykori rabokkal készített interjúit adja közre most megjelent, Angyalboksz – Nehézfiúk a börtönéletről című kötetében. Az Ad Librum kiadó riportkönyv-sorozatában publikált könyv szerzője Könyv Guru érdeklődésére beszél egyebek mellett arról, hogyan győzte le az idegenkedését a börtönnel és a rabokkal szemben, milyen “olykor tragikus, olykor egészen röhejes” meglepetések érték az interjúk során, és hogy miért kellene gyengédebben, humánusabban bánni a börtönbe került emberekkel.

Elképedsz, felháborodsz, felnevetsz: sztorik a böriből

Ebben a könyvben hét beszélgetést olvashatsz volt börtönlakókkal, igazi nehézfiúkkal, akik együttesen csaknem 100 évet töltöttek a rácsok mögött, és most az életükről vallanak Dorkának.


© 2008-2022 Ad Librum Kft.