publisher==

Az Ad Librum kiadói csoport könyveinek katalógusa

Ad Librum, Személyes Történelem, Könyv Guru

Az egykori ezredes, Ormai Norbert életét és halálát máig legendák övezik. Sokan, még a neves történészek is, minden komolyabb utánajárás nélkül nevezték szélhámosnak. E kiadvány megpróbálja tisztázni az Ormaival kapcsolatos félreértéseket, torzításokat.

Ad Librum Kiadó, 2016.

100 oldal 140x200 150 gr. 1990 Ft ISBN 978-615-5110-87-0

Megvásárolható: Könyvesbolt.Online (1390 Ft!)

Ebook: diBook

dr. Babós Lajos: Az első aradi vértanú. Tények és dokumentumok Ormai Norbert életéről

Ormai Norbert Kossuth Lajos mellett szolgált, s remek meggyőzőképességével ötezer vadászkatonát állított a szabadságharcba. Gyorsan tört előre, az 1848 júliusában még hadnagyi rangban szolgáló Ormait tíz hónap múlva már ezredessé léptették elő, Kossuth kinevezte a honvéd vadászezredek főfelügyelőjévé. Pár nappal azután, miután visszavonult és lemondott beosztásáról, császári fogságba esett, majd a hadbírósági tárgyalása napján kivégezték.

Az egykori ezredes életét és halálát máig legendák övezik. Sokan, még a neves történészek is, minden komolyabb utánajárás nélkül nevezték Ormait szélhámosnak. E kiadvány számos ponton tisztázza az Ormaival kapcsolatos félreértéseket, torzításokat, és megpróbál hiteles adatok, valamint eredeti okmányok közlésével hozzájárulni pályaívének teljesebb megrajzolásához.

Moly.hu

Az első aradi vértanú a Moly.hu-n.


© 2008-2022 Ad Librum Kft.