publisher==

Az Ad Librum kiadói csoport könyveinek katalógusa

Ad Librum, Személyes Történelem, Könyv Guru

Csile, a budai hegyek tündére képzeletbeli utazásra hív két kislányt, hogy bejárják a budai Gyermekvasút állomásait. A Hűvösvölgyből a Széchenyi-hegy felé haladva játékosan ismerkedhetünk meg az egyes állomásokhoz, helyszínekhez kötődő mondákkal, megtörtént és képzelet szülte történetekkel.

Könyv Guru, 2021.

80 oldal 130x200 mm 2790 Ft ISBN 978-615-6153-45-6

Megvásárolható: Könyvesbolt.Online (1990 Ft!)BooklineLibriLíraBook24

Ebook: eKönyv.hudiBookGoogle Könyvek

Lengyel Gábor: Csile, a Bérc tündére, avagy a Gyermekvasút meséi

Olvasson bele! Google Books Könyv Guru ÍzelítőVélemények: Moly

Csile, a budai hegyek tündére olyan képzeletbeli utazásra hív két kislányt, s velük együtt kis olvasóit, melynek során a budai Gyermekvasút állomásait járják be. A Hűvösvölgyből a Széchenyi-hegy felé – térben és időben – előrehaladva játékosan ismerkedhetünk meg az egyes állomásokhoz, helyszínekhez kötődő mondákkal, mesékkel, megtörtént eseményekkel, valamint a képzelet szülte történetekkel.

A kislányai által is inspirált Lengyel Gábor meséje gyermekek és felnőttek, a Hűvösvölgy, a János-hegy, a Normafa, Csillebérc, Hárshegy, Virágvölgy, a Széchenyi-hegy rajongói számára egyaránt szórakoztató, értékes olvasmány.

“Nincs éles határvonal a fantázia és a létező mondavilág között” - Interjú Lengyel Gáborral

“A magyar hagyományok ötvözése a modern technológiával egy mese keretein belül a létező legjobb kombináció, amivel a tudást átadhatom, az érdeklődést pedig felkelthetem a budai hegyek titkai iránt” – magyarázza dr. Lengyel Gábor, akinek most jelent meg első mesekötete, a Csile, a Bérc tündére, avagy a Gyermekvasút meséi címmel. A Könyv Guru gondozásában napvilágot látott könyv szerzőjével beszélgettünk arról, mi minden ihlette a történeteket, hogyan csempészett 21. századi humort és történelmi ismereteket a kötetbe, és miként egészítette ki a mondákat a saját fantáziájával.


© 2008-2022 Ad Librum Kft.