Az Ad Librum kiadói csoport könyveinek katalógusa

Ad Librum, Expert Books, Személyes Történelem, Storming Brain, Könyv Guru

Küzdelem az életképtelennek ítélt babáért. Keresztény könyv ájtatoskodás nélkül, megrázó orvosi történet hatásvadászat nélkül, hiteles korrajz (a Ceauşescu-éra utolsó éve és a rendszerváltás ideje) gyűlöletkeltés nélkül.

Ad Librum Kiadó, 2008.

138 oldal A5 180 gr. 2190 Ft ISBN 978-963-9888-43-2

Megvásárolható: Könyvesbolt.OnlineBooklineLíra

Csiszár Mária: Élsz, Barackvirág!

(...) Az első nyomásnál már látták a baba fejét, s biztattak, hogy a következő görcsnél megszületik. Éles fájdalom, jóleső elernyedés - és megfagyott körülöttem a levegő. Halk nyöszörgést hallottam, és nem értettem semmit. Magdi fogta a babát, és nézte Imrét, Imre doktor megkövülten állt.
``Valami baj van?`` - kérdeztem. ``Igen``, nyögte Magdi alig hallhatóan. ``Életképtelen?`` - kérdeztem félig felemelkedve. ``Azt hiszem, igen`` - válaszolt Magdi, majd elfordult, és elvitte a kicsit, hogy elrendezze. Annyit még láttam, hogy Kati lábai törökülésszerűen fel voltak húzva, Imre megfogta, és lefelé mozdította őket. ``Kislány`` - suttogta, és a lábak visszapattantak. (...)

(...) Egy-két hete volt otthon Kati, amikor eljött hozzánk anyósom Kolozsvárról. (...) Katit ugyanazzal a ragyogó mosollyal vette ki a mózeskosárból, ahogy a többi unokáját köszöntötte. Karjára fektette, énekelgetett neki. Egyszerre abbahagyta a ringatást, nézte-nézte a kislányt, és megszólalt: ``Elfagyott barackvirág. Olyan, mint egy kis elfagyott barackvirág``. (...)


Kati története 1988-ban, Zilahon kezdődik. Születésétől követhetjük nyomon az életét, az érte vívott küzdelmet 1991 márciusáig, mikor a pécsi Gyermekklinikán végrehajtják rajta az első életmentő műtétet. A háttér: Zilah-Párizs-Budapest-Pécs, a Ceauşescu-éra utolsó éve, `89 decembere, áttelepülés, a rendszerváltozás kezdete Magyarországon.

Keresztény könyv ájtatoskodás nélkül, megrázó orvosi történet hatásvadászat nélkül, hiteles korrajz gyűlöletkeltés nélkül.


© 2019 Ad Librum Kft.