publisher==

Az Ad Librum kiadói csoport könyveinek katalógusa

Ad Librum, Személyes Történelem, Könyv Guru

Küzdelem az életképtelennek ítélt babáért. Keresztény könyv ájtatoskodás nélkül, megrázó orvosi történet hatásvadászat nélkül, hiteles korrajz (a Ceauşescu-éra utolsó éve és a rendszerváltás ideje) gyűlöletkeltés nélkül.

Ad Librum Kiadó, 2008.

138 oldal A5 180 gr. 2190 Ft ISBN 978-963-9888-43-2

Megvásárolható: Könyvesbolt.OnlineBooklineLíra

Csiszár Mária: Élsz, Barackvirág!

(...) Az első nyomásnál már látták a baba fejét, s biztattak, hogy a következő görcsnél megszületik. Éles fájdalom, jóleső elernyedés - és megfagyott körülöttem a levegő. Halk nyöszörgést hallottam, és nem értettem semmit. Magdi fogta a babát, és nézte Imrét, Imre doktor megkövülten állt.

Valami baj van? - kérdeztem. Igen, nyögte Magdi alig hallhatóan. Életképtelen? - kérdeztem félig felemelkedve. Azt hiszem, igen - válaszolt Magdi, majd elfordult, és elvitte a kicsit, hogy elrendezze. Annyit még láttam, hogy Kati lábai törökülésszerűen fel voltak húzva, Imre megfogta, és lefelé mozdította őket. Kislány - suttogta, és a lábak visszapattantak. (...)

(...) Egy-két hete volt otthon Kati, amikor eljött hozzánk anyósom Kolozsvárról. (...) Katit ugyanazzal a ragyogó mosollyal vette ki a mózeskosárból, ahogy a többi unokáját köszöntötte. Karjára fektette, énekelgetett neki. Egyszerre abbahagyta a ringatást, nézte-nézte a kislányt, és megszólalt: Elfagyott barackvirág. Olyan, mint egy kis elfagyott barackvirág. (...)

Kati története 1988-ban, Zilahon kezdődik. Születésétől követhetjük nyomon az életét, az érte vívott küzdelmet 1991 márciusáig, mikor a pécsi Gyermekklinikán végrehajtják rajta az első életmentő műtétet. A háttér: Zilah-Párizs-Budapest-Pécs, a Ceauşescu-éra utolsó éve, `89 decembere, áttelepülés, a rendszerváltozás kezdete Magyarországon.

Keresztény könyv ájtatoskodás nélkül, megrázó orvosi történet hatásvadászat nélkül, hiteles korrajz gyűlöletkeltés nélkül.


© 2008-2022 Ad Librum Kft.