publisher==

Az Ad Librum kiadói csoport könyveinek katalógusa

Ad Librum, Személyes Történelem, Könyv Guru

Varázslatos verses mese a daruvá vált királyfi kalandjairól

Könyv Guru, 2022.

160 oldal 120x200 mm 182 gr. 3490 Ft ISBN 978-615-5758-93-5

Megvásárolható: Könyvesbolt.Online (2490 Ft!)BooklineLibriLíraBook24

Ebook: eKönyv.hudiBookGoogle Könyvek

Szepes Márton: Darukirályfi

Olvasson bele! Google Books Vélemények: Moly

A gőgös királyfi találkozik egy lánnyal, akit varázslat véd. A védővarázs hatására a királyfi daruvá változik, és mindaddig a bűbáj hatása alatt marad, amíg a lányra „veszélyt” jelenthet.

Daruélete során számos állattal találkozik, amelyek mind formálják személyiségét, alakítják jellemét, gazdagítják élettapasztalatát. Ezek az állatok mind valamilyen jelenség vagy emberi tulajdonság szimbólumaként jelennek meg, s ahogy változik a királyfi személyisége, úgy változik a daru külseje is – más és más darufajtává alakul.

E varázslatos mesében egy királyfi személyiségfejlődését kísérhetjük végig. Kalandjain keresztül nyomon követhetjük, hogyan válik felszínes kamaszból felelősségteljes fiatalemberré. A történetből megtanulhatjuk, hogy nem a kiváltság teszi az embert, hanem a szándékai és a tettei.

A Darukirályfi – műfaját tekintve – elbeszélő költemény, mely manapság ritkaságnak számít, a szerző azonban egy az évszázados hagyományokat őrző versformát választott, így hozva közelebb az olvasót a történet mondanivalójához.

A Könyv Guru interjúja a szerzővel

Esti mese. Így foglalhatnánk össze, mi volt a szándéka Szepes Mártonnak, amikor megírta elbeszélő költeményét, a Darukirályfit. A Könyv Guru kiadó gondozásában megjelent kötet szerzőjével egyebek mellett arról beszélgettünk, milyen morális tartalom rejlik Gergő herceg felnőtté válásának történetében, mely irodalmi hagyományokat követte az állatok megszemélyesítésével, miért sorvad el a képzelőerő a filmektől, hogy készültek a festmény-illusztrációk, mennyit kellett szótáraznia a legodaillőbb szavak megtalálásáért és miért olvasta tizenötször újra a költeményt.

Hír a megjelenésről

A Könyv Guru gondozásában jelenik meg Szepes Márton elbeszélő költeménye, a Darukirályfi.


© 2008-2022 Ad Librum Kft.