publisher==

Az Ad Librum kiadói csoport könyveinek katalógusa

Ad Librum, Személyes Történelem, Könyv Guru

Több év elbeszélései a zongoraművésztől.

Ad Librum Kiadó, 2010.

110 oldal 125x180 mm 1500 Ft ISBN 978-615-5014-73-4

Megvásárolható: Könyvesbolt.Online

Frideczky Katalin: Jolán gyereket vár

„A sokféle téma és hang e mennyisége kirajzol egy írói karaktert, melyben a mai élet sokféle sutasága és a társadalmi meghatározottságok anomáliái groteszken és jellegzetesen női szempontból kerülnek ábrázolásra.” (Suhai Pál)

„Jó az írásaidban, hogy remekül őrzöd a feszültséget, sohasem lehet kitalálni a továbbmenetelt, megérkezést, s a fordulatok közt nem telik el hosszabb idő, mint amennyi még feszesen tartja a gondolat ritmusát.” (Hollós Máté)

„Ami számomra jó és izgalmas az írásaiban, az éppen a szociografikus megközelítésmód. Az egyén belső/külső konfliktushelyzetén keresztül társadalmi jelenségekre világít rá, s ez fontos…” (Handó Péter)

Frideczky Katalin 1950-ben született Budapesten. A Liszt Ferenc Zeneakadémia zongora-tanszakán diplomázott 1974-ben, majd két évig a leningrádi Rimszkij-Korszakov Konzervatórium gyakornoka volt. 1984 óta a Bartók Béla Konzervatórium zongoratanára, korrepetítora. 1997 óta rendszeresen koncertezik állandó kamarapartnerével, Büki Mátyás hegedűművésszel.

Büki Mátyás és Frideczky Katalin hegedű-zongora duója 1997 óta aktív szereplője a hangversenyéletnek. Repertoárjuk a zeneirodalom valamennyi korszakát felöleli Bachtól napjainkig.

A tanítás és koncertezés mellett szépirodalmi tevékenységet is folytat. 2009-ben lépett először a nyilvánosság elé. Azóta több novellája megjelent különböző folyóiratokban (SZÍN, IPM-magazin, Palócföld, Ezredvég, Budapest Bristol online), valamint a Littera Nova Kiadó "Menedékjog 2010" c. antológiájában. Jelen kötet több év elbeszéléseiből válogat.


© 2008-2022 Ad Librum Kft.