publisher==

Az Ad Librum kiadói csoport könyveinek katalógusa

Ad Librum, Személyes Történelem, Könyv Guru

Kutatásmódszertani segédkönyv egészségügyi szakembereknek.

Storming Brain, 2017.

232 oldal 140x200 mm 280 gr. 3500 Ft ISBN 978-615-5686-99-3

Megvásárolható: Könyvesbolt.OnlineBooklineLibriLíra

Ebook: eKönyv.huGoogle Könyvek

Gyuró Monika: Egészség, betegség, diskurzus. Kvalitatív elemzési módszerek az egészségügyi kutatásban

Olvasson bele! Google Books Könyv Guru ÍzelítőVélemények: Moly

Az egészségügyi szakemberek fontos feladata a kliensekkel folytatott beszélgetés. A diagnózis felállításán túl a terápia megbeszélése, valamint a megelőzésről szóló tájékoztatás is hozzájárul a hatékony gyógyításhoz.

A korszerű, bizonyíték-alapú gyógyításban az egészségügyi szakember-kliens diskurzusok tanulmányozása megkerülhetetlen részét képezik az egészségtudományi kutatásoknak, hiszen a róluk készített részletes, módszeres és mélységi elemzések kiegészítik a statisztikai tényeken alapuló megközelítéseket.

A könyv egészségügyi szakemberek és hallgatók-orvosok, ápolók, szülésznők, gyógytornászok, dietetikusok- számára nyújt áttekintő képet a kvalitatív elemzések fajtáiról, módszereiről és technikáiról, hogy segítséget nyújtson a kutatások megválasztásában, kidolgozásában és publikálásában.

A szerző mind a kézi, mind a számítógépes adatfeldolgozási módszereket példákon keresztül mutatja be, valamint a különböző diskurzus-elemzési módszereket magyar közleményekből vett szemelvények segítségével illusztrálja. A glosszárium jelentős segítséget nyújt a filozófiai és nyelvészeti kifejezések megértésében.

A könyv használható kutatásmódszertani segédkönyvként, de önállóan, egy kurzus részeként is alkalmazható.

“A képek kifejezhetővé teszik a kifejezhetetlent”

Miért fontosak a mélyinterjúk a betegekkel, és hogyan lehet az orvos-beteg kapcsolatot tudományos módszerekkel kutatni? Egyebek mellett erről is beszél Gyuró Monika, a hamarosan megjelenő Egészség, betegség, diskurzus című kötet szerzője.

Moly.hu

Gyuró Monika "Egészség, betgség, diskurzus" című könyve már a Molyon is elérhető!

Ízelítő a Könyv Gurun

A Könyv Guru Ízelítő rovatában Gyuró Monika: Egészség, betegség, diskurzus. Kvalitatív elemzési módszerek az egészségügyi kutatásban című könyvéből olvashatnak részletet.


© 2008-2022 Ad Librum Kft.