publisher==

Az Ad Librum kiadói csoport könyveinek katalógusa

Ad Librum, Személyes Történelem, Könyv Guru

A megsemmisülés rejtélyes szövege egyszerre filozófiai traktátus, misztikus beavatás és poszthumán próza.

Ad Librum Kiadó, 2017.

288 oldal 140x200 mm 383 gr. 2990 Ft ISBN 978-615-5686-79-5

Megvásárolható: Könyvesbolt.Online (1990 Ft!)

Horváth Márk és Lovász Ádám: A megsemmisülés

A megsemmisülés rejtélyes szövege egyszerre filozófiai traktátus, misztikus beavatás és poszthumán próza. A kortárs irodalomban egyre inkább felerősödik ez a nem-antropocentrikus hang, mely nem emberi sorsokat akar elbeszélni, hanem a nyelv és az ember közös hiánytörténetére mutat rá. „Mennyien kapaszkodtak a létbe, mint egy végtelen fa törzsébe” - írja Horváth Márk és Lovász Ádám, hiszen az emberi állapot csak a társadalmi, nyelvi és metafizikai katasztrófa terében értelmezhető. Apokaliptikus (neo)romantika és abszurd költészet. Az utolsó ember kézikönyve a túlélés lehetetlenségéről.

Nemes Z. Márió

Az Idegenre hárult a sors ajándéka, hogy elsőként az utolsó emberek közül végignézze minden külsődleges kötelék pusztulását, és bizalmát lelkébe, sőt a lelkén is túlra helyezze, minden emberit maga mögött hagyva. Minden ház gerendái között barátságok és szerelmek jól táplált holttestei indultak oszlásnak, míg csak a csont fehérlett ki a vízből. Mint rég elhagyott kikötők tornyai, olyan hívogatóak voltak ezek a csontok az új kor embere számára.

“A regény megírása spirituális élmény volt számunkra, a féktelen önfeledtségből született”

Könyv Guru interjú:

“Egy jól megírt közös kötet esetében képtelenség megkülönböztetni, melyik fél melyik gondolatot illesztette be. Az alkotás ilyenkor jellemzően automatikusan működik, az írás úgymond írja magát” – hangsúlyozza Lovász Ádám filozófus, aki kollégájával, Horváth Márkkal jelentetett meg különös hangulatú közös kötetet, egy filozófiai regényt. A megsemmisülés című regény a napokban jelent meg az Ad Librum kiadónál. Rendhagyó, páros interjúnkban a szerzők mesélnek a közös mű keletkezési körülményeiről, filozófiai szemléletük, az abszentológia kialakulásáról, valamint, hogy milyen módszerrel érdemes nekifutni a regényüknek, és miért nem akartak könnyed olvasmányt készíteni.

Ízelítő / A megsemmisülés

Szabadon olvasható részlet A megsemmisülésből.

Horváth Márk és Lovász Ádám közös könyvei

The Isle of Lazaretto: Studies in Separation

Felbomlás és dromokrácia: társadalmi gyorsulás a modernitásban és a posztmodernitásban

Moly.hu

A Megsemmisülés a Moly.hu-n. Várjuk az értékeléseket!


© 2008-2022 Ad Librum Kft.