publisher==

Az Ad Librum kiadói csoport könyveinek katalógusa

Ad Librum, Személyes Történelem, Könyv Guru

Gráf László Széchenyi-díjas biokémikus sok humorral fűszerezett visszaemlékezésében élete legboldogabb, legeredményesebb korszakát idézi fel, melyből a tudós mélyen emberi oldalát is megismerhetjük.

Személyes Történelem, 2020.

248 oldal 130x200 mm 409 gr. 3990 Ft ISBN 978-615-5758-49-2

Megvásárolható: Könyvesbolt.Online (2790 Ft!)BooklineLibriLíra

Ebook: eKönyv.hudiBookGoogle Könyvek

Gráf László: Kaland és tudomány

Olvasson bele! Google Books Vélemények: Moly

Gráf László Széchenyi-díjas biokémikus sok humorral fűszerezett visszaemlékezését tartja kezében az olvasó. Miközben a szerző felidézi élete legboldogabb, legeredményesebb korszakát, megismerhetjük a tudós mélyen emberi, sokkal kevésbé komoly oldalát.

A gondtalan gyermekévek, a családi háttér érzékletes bemutatása után a tartalmas ifjúkorba, a kalandozások időszakába nyerünk bepillantást. A szerző egyetemistaként csaknem egész Európát bejárta – sok különös találkozást, barátságokat köszönhet ezeknek az utazásoknak, amelyek során az autóstoppolás valóságos mesterévé vált.

Nem maradhat ki az élménybeszámolóból a második világháború utáni évek és az ’56-os forradalom megélésének személyes története, de természetesen az első szerelmi kalandok, valamint a tudományos munka, az első felfedezésekkel járó örömök elbeszélése sem.

Szó esik még az első amerikai tanulmányútról, nagyszerű kémiaprofesszorok mulatságos kalandjairól, Nobel-díjas tudósokkal való találkozásokról, és persze a nagy felfedezésről, a β-endorfinról is.


© 2008-2022 Ad Librum Kft.