publisher==

Az Ad Librum kiadói csoport könyveinek katalógusa

Ad Librum, Személyes Történelem, Könyv Guru

Sok szülő hallott már a vagdosásról, amikor a kamaszok sérüléseket ejtenek magukon. Az iskolapszichológus szerző olvasmányos történetei eme jelenség megértésében és kezelésében nyújtanak segítséget.

Ad Librum Kiadó, 2020.

200 oldal 130x200 mm 226 gr. 3290 Ft ISBN 978-615-5014-14-7

Megvásárolható: Könyvesbolt.Online (1990 Ft!)BooklineLibriLíra

Ebook: eKönyv.hudiBookGoogle Könyvek

Versényi Anna: Karcolások. A pszichológus segítő könyve a vagdosásról, szülőknek

Olvasson bele! Google Books Vélemények: Moly

Valószínűleg sok szülő hallott, sőt akár már találkozott is a vagdosás jelenségével, melynek során a kamaszok sérüléseket – leggyakrabban vágásokat, karcolásokat – ejtenek magukon. Ennek okára sokszor nem tudnak vagy nem akarnak magyarázatot adni.

Iskolapszichológusként sajnos sokszor találkozom ilyen esetekkel. Egyre több szülő kér tőlem tanácsot érintettként vagy megelőzésképpen, hiszen nem lehetünk biztosak abban, hogy velünk ez sohasem fordulhatna elő.

E könyv – olvasmányos történeteken keresztül – elsősorban az érintett szülőknek nyújt segítséget az említett jelenségek megértésében, kezelésében, akiken jellemzően aggodalom és kétségbeesés lesz úrrá, amikor szembesülnek a problémával. Úgy érzik, falakba ütköznek, amikor beszélni próbálnak róla.

A szülőknél gyakori az önvád, a szégyenérzet, a döbbenet és az értetlenség. Titkolják a dolgot, tanácstalanok, de segíteni is szeretnének gyermekükön. A mű nemcsak bemutat egy-egy vagdosással kapcsolatos esetet, hanem gyakorlati tanácsokat is ad a családtagoknak. Ismerteti, mikor kezdjenek el gyanakodni, mit tegyenek, hogyan közelítsenek a tinikhez, ha önsértést, karcolásokat vesznek észre rajtuk.

A papírra vetett történetek azokat a kérdéseket is körüljárják, amelyek a leggyakrabban okoznak problémát a gyerekeknél: szó esik a befolyásolásról, a bántalmazásról, a cyberbullying jelenségéről, a kihívásokról, a függőségekről és a konfliktuskezelésről is.

Versényi Anna

Rádióinterjú Versényi Annával

Versényi Annával, a Karcolások szerzőjével készített interjút az Info Rádió.


© 2008-2022 Ad Librum Kft.