publisher==

Az Ad Librum kiadói csoport könyveinek katalógusa

Ad Librum, Személyes Történelem, Könyv Guru

Az e-book és jövője.

Ad Librum Kiadó, 2010.

134 oldal 140x200 mm 177 gr. 1990 Ft ISBN 978-615-5014-58-1

Megvásárolható: Könyvesbolt.Online (1390 Ft!)

Dr. Kerekes Pál PhD: Az elektronikus könyv: e-könyv, e-könyv-olvasó, e-könyv-kereskedelem

Az elektronikus könyv új kultúrtechnikai komplexumokra téríti, kényszeríti az olvasókat. Az Internet és a különböző hozzáférési eszközök – mint a mobiltelefon, a notebook, az asztali számítógép, és természetesen az e-reader – összetett virtuális térbe helyezik a tudás és a műélvezet logisztikáját. A könyvespolcok ritkán érintett tárlókká válnak, hiszen a digitális készletek – azonnal elérhetően – kimeríthetetlen készletben állnak rendelkezésre.

A könyv felvázolja az e-könyv technikai, kereskedelmi struktúráját. Az e-book határterületeit is számba veszi: a hangos- és videokönyvet, a POD konstrukciót. A digitális könyvet a nyomtatott könyv folytatásaként, nem pedig megszüntetőjeként elemzi.

A könyv szerzője informatikus könyvtáros végzettségű. Doktori értekezését az elektronikus kultúra és az online közszolgálat összefüggéseiről írta. Dolgozott nagy informatikai multik partnereként, kommunikációs tanácsadója volt a hazai internet vállalkozások legnagyobbjainak. Rendszeresen publikál szaklapokban, elméleti folyóiratokban.


© 2008-2022 Ad Librum Kft.