publisher==

Az Ad Librum kiadói csoport könyveinek katalógusa

Ad Librum, Személyes Történelem, Könyv Guru

Idegenek érkeznek a Földre, hogy egy korábban itt rekedt űrhajójukat megkeressék. A hajó olyan üzenetet hordoz, ami megállíthatja mind az emberiség, mind az idegenek társadalmi összeomlását...

Könyv Guru, 2018.

300 oldal 130x200 mm 335 gr. 2990 Ft ISBN 978-615-5803-33-8

Megvásárolható: Könyvesbolt.Online (1990 Ft!)BooklineLibriLíraBook24

Ebook: eKönyv.hudiBookGoogle Könyvek

Keszi Csaba: Három perce még éltem

Olvasson bele! Google Books Könyv Guru ÍzelítőVélemények: Moly

Világháborús eszközöket keresve az ember időnként az életével játszik. Tudta ezt Botond és barátja is, amikor ásójukat a földbe szúrták a fémkereső jelzése után. A felszín alatt fel nem robbant aknák és gránátok pihenhetnek az elesett katonák csontjai között. Ezúttal azonban egy különös lelet került elő, aminek sem eredetét, sem funkcióját nem tudták meghatározni. Hamarosan különös víziók és megmagyarázhatatlan jelenségek kavarják fel mindennapjaikat. Elhatározzák, hogy megszabadulnak a baljóslatú eszköztől, de már késő: annak tulajdonosai tudják, hol találnak rájuk, és a szándékaik veszélyesebbek néhány földben nyugvó robbanószernél. Vorkov és Nagarm az utazás utolsó szakaszához ért. Hamarosan megérkeznek a bolygóra, amin egykor elveszett űrhajójuk, az Inanna roncsait kell felkutatniuk. Az Inanna legénysége odaveszett, mielőtt hazaindulhattak volna. A célhoz közeledve a fedélzeti műszerek mesterséges objektumokat érzékelnek az égitest légkörében. Mindent megváltoztat a felismerés, hogy a bolygón a jelek szerint virágzik az élet és a technológia, de vajon hogy fogadják az érkező űrhajó legénységét?

“Hetekig csak keresztkérdéseket tettem fel magamnak”

“Eredeti történetekből hiány van, merjünk újítani, merjünk teljesen elszállni” – tanácsolja Keszi Csaba, a Három perce még éltem című új regény szerzője. A Könyv Guru kiadónál megjelent sci-fi történet szerzőjével egyebek mellett beszélgettünk a címadás dilemmáiról, video-marketingről és arról, hogyan használta fel az előző, kísérleti regényéből szerzett tapasztalatokat.

Részlet

– Nos, azt biztosan kijelenthetem, hogy nem történt komolyabb baja az ájulástól. Sem fizikailag, sem mentálisan. És azt mondja, hogy azóta sem fordult elő egyszer sem – nézett Ágnes komoly szemekkel a kanapén ülő tiszteletes szemébe.

– Nem, kisasszony, semmi ilyesmi nem történt. Tudja, néha úgy érzem, ez egy jel volt – felelte Gábor szégyenkezve.

– Vallási intuícióra gondol? – kérdezte Ágnes, és mutatóujjával feljebb tolta a szemüvegét.

– Ugyan már… Vagyis, nem. Miket beszélek… Biztosan bolondnak tart. Úgy értem, talán más irányba kéne folytatnom az életemet. Mit gondol erről?

– Én csak orvosként válaszolhatok erre. Persze mindenképp jót tenne magának, ha teljesen leszokna az alkoholról.

A tiszteletes egykedvűen fordította el a fejét.

Elképzelt Könyv blog értékelése

Keszi Csaba legújabb regénye, a Három perce még éltem különleges alkotás a science fiction műfajában. A könyvben ugyanis minden általam olvasott sci-finél életszerűbb az idegen lények kidolgozása, motivációja, ez teszi a történetet még izgalmasabbá és átélhetőbbé.


© 2008-2022 Ad Librum Kft.