publisher==

Az Ad Librum kiadói csoport könyveinek katalógusa

Ad Librum, Személyes Történelem, Könyv Guru

Ad Librum Kiadó, 2010.

222 oldal 140x200 mm 298 gr. 2990 Ft ISBN 978-963-9934-96-2

Megvásárolható: Könyvesbolt.Online

Kollát Gyula: Körök az ördögszántások földjén (Rendhagyó bükki túrakalauz és fotóalbum)

Egy-egy túraútvonal végigjárása minden esetben több, mint jobbra-balra kanyarodásokkal tarkított kilométer mennyiség megtétele. Útközben, és persze előtte és utána is történések részesei vagyunk. Találkozunk emberekkel, fákkal, virágokkal, sziklákkal és vízeséssel, na és persze mindenféle helyzetekkel. Ezek lehetnek mulatságosak, vagy szomorúak, akad közöttük meghökkentő és tanulságos is, de valamennyiben közös az, hogy élményt jelentenek számunkra, amik majd hazatérve egy idő után emlékeinkké szelídülnek. Összegyűjtöttem egy csokorra valót a túráimon velem megesett, szép magyar szóval, sztorikból, és ezt kívánom most nagy szeretettel átnyújtani.

Autós ember vagyok, ami annyit tesz, hogy ezzel a járművel közelítem meg túráim kiindulási pontjait. Hogy az autónak ne kelljen az erdőszélen éjszakáznia, nekem pedig valamilyen tömegközlekedési eszközzel a szállásra, majd másnap az autóhoz bumlizni, ezért körtúrákat terveztem, amelyek visszavezetnek az autóhoz. Próbáltam kimazsolázni a hegység legszebb természeti látnivalóit (csúcsok, barlangok, vízesések), történelmi emlékhelyeit (várak, kolostorromok), és azokat felfűzve kialakítani az útvonalakat.

Saját csetlés-botlásaim megismertetésével bátorítani kívánok mindenkit arra, hogy induljanak útnak, mert túrázni jó, és nem csak profiknak való mulatság. Én rabja lettem ennek az időtöltésnek, és legszívesebben főállású túrázó lennék, ha tehetném. Remélem, hogy kalandjaim megírásával sokakat sikerül „megmérgeznem”, és a hátizsák meg a túrabot örök útitársaikká lesznek.


© 2008-2022 Ad Librum Kft.