publisher==

Az Ad Librum kiadói csoport könyveinek katalógusa

Ad Librum, Személyes Történelem, Könyv Guru

Négy ember karmikusan meghatározott egymáshoz tartozása.

Ad Librum Kiadó, 2010.

180 oldal A5 240 gr. 2290 Ft ISBN 978-963-9934-73-3

Megvásárolható: Könyvesbolt.Online (1590 Ft!)

Kopor Tihamér: A Folyondár

„Mindenkinek csak ajánlani tudom… Nagyon belterjes ez a történet. Mint egy görög dráma, amelynek hősei egy városban élnek generációk óta, sorsuk számtalan alkalommal összefonódott… A múltnak súlya van ebben a könyvben.”

Rigó Béla író, a Kincskereső folyóirat főszerkesztője

Eleve elrendeltetés, vagy szabad akarat? Ez a lebilincselő, érzelmileg megrázó alkotás, az örök emberi kérdéseket feszegeti. Amikor életünk keresztútjainál valamelyik irányba fordulunk, szabad akaratunk testesül-e meg, vagy végrehajtjuk transzcendens lényünknek még a születésünk előtt megalkotott élettervét?

A főhős élete utolsó hetében már nem kapaszkodik a mindegy milyen, de mégis csak élet, meglévő cafataiba. Már nem néz szűkölő félelemmel a hamarosan bekövetkező végre – sőt van ereje tréfálkozni is róla. Mert szabaddá vált a lelke. De vajon boldoggá is?

Ez a mű négy ember karmikusan meghatározott egymáshoz tartozásáról szól. Az utolsó napjait élő főhős, Kaszás Tamás és életét, sőt életeit meghatározó két nő bonyolult, az övéhez sorsszerűen kapcsolódó viszonyáról. Az egyik az életerejét akaratlanul is elszívó, gúzsba kötő feleség, a másik az örök, nagy szerelem, az izgalmasan szép, intelligens Gina.

Valamint a mellékszereplő ápolónővér is fontos ablakot nyit visszaemlékezésében, amelyen keresztül ráláthatunk Kaszás Tamás lényének arra az alapvonására, amelyik mindig is mozgatta tetteiben. Nem mellesleg megismerhetjük saját egyéni drámájának örökre titkolni akart sötét részletét is.

Kaszás Tamásnak adatott egy lehetőség, hogy egy életen belül, újra kezdhetik lelkének iker részével, az eltéphetetlen igazi nagy szerelemmel. De nem tud élni a lehetőséggel, eltékozolja az időt, a létet, a vágyat. Akár a legtöbb lottónyertes a főnyereményt. A döntés előli menekülést választja. Vagy a megoldást?

Lehet-e a halál happy end?

Erről szól ez a szívbe markoló, izgalmas lélektani regény.


© 2008-2022 Ad Librum Kft.