publisher==

Az Ad Librum kiadói csoport könyveinek katalógusa

Ad Librum, Személyes Történelem, Könyv Guru

Ez a könyv megkísérli értelmezni azt, hogy történeti szempontból mely események vezettek el a keresztény vallás megszületéséhez, nagy vonalakban végigkíséri, hogyan vált a keresztény vallás világvallássá. Keménytáblás, 4 színes oldallal.

Ad Librum Kiadó, 2014.

156 oldal 165x235 mm 412 gr. 3890 Ft ISBN 978-615-5110-71-9

Megvásárolható: Könyvesbolt.Online

Kovács György: A keresztény vallás megszületésének története

A keresztény vallás történetét a történetiség szempontjából kutató elemzések kevés figyelmet fordítanak annak az értelmezésére, hogy mely események bekövetkezése indította útjára a keresztény vallást, illetve hogy miért Jézus vált a Krisztussá a keresztény emberek szemében. Az eseményeknek ilyen célú történeti megközelítése azonban tudományos szempontból megkerülhetetlen.

Ez a könyv megkísérli értelmezni azt, hogy történeti szempontból mely események vezettek el a keresztény vallás megszületéséhez és Jézus kiválasztottá válásához. Megoldást keres arra, hogy ezek az események és az Újszövetségi kor eseményei milyen időpontokban következtek be a keresztény időszámítás szerint. Ezen kívül nagy vonalakban végigkíséri, hogyan vált a keresztény vallás világvallássá.


© 2008-2022 Ad Librum Kft.