publisher==

Az Ad Librum kiadói csoport könyveinek katalógusa

Ad Librum, Személyes Történelem, Könyv Guru

Fordulatos cselekményű, helyenként karikírozott, csattanós történetek.

Ad Librum Kiadó, 2011.

98 oldal 140x200 mm 2000 Ft ISBN 978-615-5110-04-7

Megvásárolható: Könyvesbolt.Online

Kovács László: Érett asszonyok álma

A szerző fordulatos cselekményű, helyenként karikírozott, csattanós történetekkel örvendezteti meg az olvasót. Novelláiban, karcolataiban formabontó modernkedés nélkül ábrázolja hőseit, szövi a mesét, festi a mindennapi élet örömét, bánatát, sikerét, kudarcát, betekint a mai valóság – és részben a múlt – arca és álarca mögé. Hangvételének skálája a szelíd humortól az irónián, a tragikomikuson, olykor a maró szatírán át a groteszkig terjed. Változatos tematikájú írásainak megismerése igényes szellemi élvezetet ígér.

A szintén e kötetben található A bársonyszék c. novella I. díjat nyert a Corvin Művelődési Ház 2010. évi novellapályázatán.

Kovács László

Sárváron született 1944-ben. A Tinódi Sebestyén Gimnáziumban letett érettségije után az ELTE bölcsészettudományi karán német-orosz szakos, a Szombathelyi Tanárképző Főiskolán magyar-könyvtár szakos tanulmányokat folytatott. 1967/68-ban az élmények tárházában élt, azaz katona volt. Utána évekig fordítóként dolgozott, majd különböző iskolákban tanított. Aktív tanári pályafutása nyugdíjba vonulásával a budapesti Hajnik Károly Közgazdasági Szakközépiskolában zárult, ahol német nyelvtanárként és könyvtáros tanárként működött.

Első elbeszélését (Az éhes őrnagy) a regenytar.hu 2005. évi Novellapályázat rovata közölte. Számos novellája, karcolata jelent meg a Kláris irodalmi-kulturális folyóiratban. Pályázaton zsűrizett novelláit az Ausztria nekünk c. antológia (2009), valamint a Dimenziók - 57 mai magyar novella c. antológia (2010) közölte. Eddig megjelent önálló köteteit az Ad Librum Kiadó gondozta: Az éhes őrnagy (novellák, 2009), Kártyások a tűzhányón (novellák, 2009), A nyomozó (kisregény 2010).


© 2008-2022 Ad Librum Kft.