Az Ad Librum kiadói csoport könyveinek katalógusa

Ad Librum, Expert Books, Személyes Történelem, Storming Brain, Könyv Guru

Fordulatos cselekményű, helyenként karikírozott, csattanós történetek.

Ad Librum Kiadó, 2011.

98 oldal 140x200 mm 2000 Ft ISBN 978-615-5110-04-7

Megvásárolható: Könyvesbolt.Online

Kovács László: Érett asszonyok álma

A szerző fordulatos cselekményű, helyenként karikírozott, csattanós történetekkel örvendezteti meg az olvasót. Novelláiban, karcolataiban formabontó modernkedés nélkül ábrázolja hőseit, szövi a mesét, festi a mindennapi élet örömét, bánatát, sikerét, kudarcát, betekint a mai valóság – és részben a múlt – arca és álarca mögé. Hangvételének skálája a szelíd humortól az irónián, a tragikomikuson, olykor a maró szatírán át a groteszkig terjed. Változatos tematikájú írásainak megismerése igényes szellemi élvezetet ígér.

A szintén e kötetben található A bársonyszék c. novella I. díjat nyert a Corvin Művelődési Ház 2010. évi novellapályázatán.

Kovács László
Sárváron született 1944-ben. A Tinódi Sebestyén Gimnáziumban letett érettségije után az ELTE bölcsészettudományi karán német-orosz szakos, a Szombathelyi Tanárképző Főiskolán magyar-könyvtár szakos tanulmányokat folytatott. 1967/68-ban az élmények tárházában élt, azaz katona volt. Utána évekig fordítóként dolgozott, majd különböző iskolákban tanított. Aktív tanári pályafutása nyugdíjba vonulásával a budapesti Hajnik Károly Közgazdasági Szakközépiskolában zárult, ahol német nyelvtanárként és könyvtáros tanárként működött.
Első elbeszélését (Az éhes őrnagy) a regenytar.hu 2005. évi Novellapályázat rovata közölte. Számos novellája, karcolata jelent meg a Kláris irodalmi-kulturális folyóiratban. Pályázaton zsűrizett novelláit az Ausztria nekünk c. antológia (2009), valamint a Dimenziók - 57 mai magyar novella c. antológia (2010) közölte. Eddig megjelent önálló köteteit az Ad Librum Kiadó gondozta: Az éhes őrnagy (novellák, 2009), Kártyások a tűzhányón (novellák, 2009), A nyomozó (kisregény 2010).


© 2019 Ad Librum Kft.