publisher==

Az Ad Librum kiadói csoport könyveinek katalógusa

Ad Librum, Személyes Történelem, Könyv Guru

Kassai Tibor (1930–) egyetemi tanár 1958-ban részt vett egy három hónapos tanulmányúton a Szovjetunióban. A naplója nemcsak értékes kordokumentum, de izgalmas olvasmány is egyben.

Személyes Történelem, 2021.

128 oldal 120x200 mm 160 gr. 2490 Ft ISBN 978-615-5686-38-2

Megvásárolható: Könyvesbolt.Online (1990 Ft!)BooklineLibriLíraBook24

Ebook: eKönyv.hudiBookGoogle Könyvek

Kassai Tibor: Látogatás a Birodalomba. Útinapló egy 1958-as szovjet tanulmányútról

Olvasson bele! Google Books Vélemények: Moly

Fiatal kutató-állatorvosként 1958-ban lehetőségem nyílt részt venni egy három hónapos tanulmányúton a Szovjetunióban. Tanulmányutam eseményeiről és tapasztalatairól részletes naplót vezettem, amelyet nem idegenek olvasmányának szántam. Az azóta eltelt hat évtized változásai – köztük magának a hatalmas Birodalomnak az eltűnése a térképről – azonban különleges értéket kölcsönöznek a Szovjetunióban élő emberek akkori életéről egy szemtanú által papírra vetett hiteles feljegyzéseknek.

Tanulmányutam során Moszkván kívül módom volt Kazahsztánban, Grúziában és Örményországban is több-kevesebb időt eltölteni. A szűkebb szakmámat érintő tapasztalataimról külön készítettem feljegyzéseket, a naplóm döntően az ottani életviszonyokról, az emberekről, az emberekkel való kapcsolataimról, kulturális eseményekről, látnivalókról készült érdekes jegyzeteket tartalmazza.

A közelmúlt történelme, a néprajz, a kultúra iránt érdeklődő olvasók naplójegyzeteimből képet kaphatnak a szovjet társadalom egy szegmensének az életéről a Sztálin halálát és Hruscsov fellépését követő, jelentős változások ígéretétől izgalmas időszakban.

Kassai Tibor

Könyvbemutató

December 8-án, szerdán 14 órakor a Magyar Állatorvosi Egyetem Központi Könyvtárban (Budapest VII., István u. 2.) tartják Kassai Tibor napokban megjelent könyvének, a Látogatás a Birodalomba. Útinapló egy 1958-as szovjet tanulmányútról a bemutatóját.

Megjelent a Látogatás a Birodalomba

Ma jelent meg a Személyes Történelem gondozásában Kassai Tibor professzor visszaemlékezése, a Látogatás a Birodalomba. Útinapló egy 1958-as szovjet tanulmányútról.

Tudatosan törekedtem arra, hogy ne változtassak az eredeti szövegen Interjú a szerzővel

A naplóírás haszna, hogy segíti az emlékmegőrzést és az emlékek feldolgozását, valamint önreflexióra késztet – vallja Kassai Tibor, aki több mint 60 évvel ezelőtt készült naplóját adta közre Látogatás a Birodalomba címmel a Személyes Történelem kiadó gondozásában.


© 2008-2022 Ad Librum Kft.