publisher==

Az Ad Librum kiadói csoport könyveinek katalógusa

Ad Librum, Személyes Történelem, Könyv Guru

„Az elkövetkezendő tíz év legnagyobb ifjúsági könyvsikere!”Harle Tamás, író, újságíró

Könyv Guru, 2018.

288 oldal 130x200 mm 320 gr. 2990 Ft ISBN 978-615-5803-29-1

Megvásárolható: Könyvesbolt.Online (1990 Ft!)BooklineLibriLíra

Ebook: eKönyv.hudiBookGoogle Könyvek

L. I. Lázár: Rejtőző kavicsok II.

Olvasson bele! Google Books Vélemények: Moly

A „kavicsok” története a tanév végén ért véget és a nyári szünetben folytatódik, szerelemmel, árulással, bölcs tanításokkal és sors-keverte bonyodalmakkal. Anna megpróbál talpra állni, bár továbbra is azt hiszi, hogy a kedvenc tanítványai tették tönkre. A lányát viszont visszakapta, aki súlyos titkot cipel, ám szerencsére a kissé hippi (vagy őrült?) nagyanyjával megosztja. Lille és Praetor végre hazugságok nélkül élvezheti a szerelmet, de olyan nem várt-, és félreérthető helyzetekbe sodródnak, hogy azok nem csak őket, hanem a környezetüket is próbára teszik lelkileg. Ki marad talpon, és ki bukik el? Krisz áruló vagy igaz barát? A sors valóban a legkegyetlenebb Jágó? - a szerző a Rejtőző kavicsok második részében is csak tálalja a történetet, a többit ránk és a fantáziánkra bízza.

Újra feltöltődést hoztak haza a kavicsok

„Nem kell karácsonyfát csinálni magunkból és másokból, hanem első perctől azt kell mutatni, amik vagyunk, őszintén belenézve a másik szemébe” – hangzott el a gyer­gyó­szentmiklósi származású, Magyarországon élő író, újságíró, Kolozsi Lázár Ildikó szombati könyvbemutatóján. A TV2 Akadémia sportriporter és újságíró szak vezetőtanára a Rejtőző kavicsok című ifjúsági regényének második részét is hazahozta, hogy családja, barátai, egykori osztálytársai körében mutassa be.

Gyergyószentmiklósról elszármazott szerző mutatta be második kötetét szülővárosában(Ezt a cikket a S

Hazatért szülővárosába, Gyergyószentmiklósra bemutatni a Rejtőző kavicsok címet viselő második kötetét Kolozsi Lázár Ildikó újságíró, a TV2 Akadémia sportriporter- és újságíró szak vezető tanára.

Interjú L. I. Lázárral

Kolozsi Lázár Ildikó bár már évtizedek óta Budapesten él, mégis minden évben többször hazalátogat, és még ma is sokaknak mosolyra szalad a szájuk Gyergyószentmiklóson és környékén, ahogy Babura gondolnak. Többszörösen díjazott újságíró, tanár, a nagy sikert aratott Rejtőző kavicsok című regény írója, aki ma is úton-útfélen továbbadja édesapja tanításait, és aki sokakat egyenget, lelkesít a pályán. L. I. Lázár műveit néhány év kihagyás után újra kezünkbe vehetjük, az első kötet második kiadását követően a folytatás is napvilágot látott.

„Ha egy fejezet megíratja magát, az nagyon értékes része lesz a regénynek”

“Hetente több olyan levelet kapok, amelyben valaki arról mesél, hogy épp időben, épp jókor olvasta a regényt” – mondja Lázár Ildikó író, újságíró most második kiadásban megjelent Rejtőző kavicsok kötete kapcsán. Néhány hete jött ki Könyv Guru kiadónál a népszerű regény, amelynek szerzőjével most beszélgettünk a napokon belül várható második kiadás újdonságairól, az első kötet “világjárásáról” és hogy mit tanult a regényírásról Szabó Magdától.

Részlet

Lille csak turkált az ételben. Olyan ideges volt, hogy nem tudott enni. Még sosem fordult elő, hogy Praetor ne válaszolt volna az üzenetére. Közel négy órával ezelőtt küldte az elsőt, egy órával később a másodikat. Valami nem stimmel. Többször is hívta. Az első kettőnél kicsöngött, aztán csak a rögzítő jelentkezett. Ettől még idegesebb lett. Pont most teszi ezt vele? Tegnap este el sem akart menni, ma meg eltűnik? Miért? Vajon túl messzire ment? Igen, néha nem kontrollálta magát, de abban a helyzetben csak sodródni tudott a hullámokkal. Praetor érintései, olyan ajtót nyitottak ki a testében és a lelkében, hogy eszében sem volt megálljt parancsolni nekik. Sőt, ha a fiú nem állítja le, talán tovább is megy. Azóta sem érti, Praetor, hogy tudott annyira fegyelmezett lenni, hiszen ő is teljesen magánkívül volt. Állítólag a fiúk ilyenkor megvadulnak, és nem érdekli őket semmi. Állítólag a fiúk… Melegség öntötte el, ha felidézte a szemét. Úgy csillogott, mint a Vénusz. Ezért a képért megérte eddig húzni az érintést. De a legfontosabb, hogy a fiú képes volt magát tartani a fogadalmukhoz. Amit ő talált ki, de elbukik, ha Praetor nem ennyire erős. Lehet, hogy emiatt kerüli? Mert a kis Hófehérke nem is olyan fehér, mint amilyennek tűnik? Nem, az nem lehet! A kádban ugyan lerángatta Praetorról a pólót, viszont azt nem hagyta, hogy a fiú az övét is levegye. Vagy ez a gond? Teljesen összezavarodott.

A rejtőző kavicsok facebook oldala

Itt láthatod merre utaznak épp a könyvek.

A szerző weboldala

Ajánlom ezt a regényt édesapám emlékének és lányomnak, Dorkának!

Továbbá azoknak a Kavicsoknak, akik nélkül csak egy porszem lennék!

És neked is kedves olvasó, aki még nem sejted, de hamarosan megérted, hogy bármit teszel, bármerre sodor az élet, mindig lesz legalább egy ember, aki Kavicsnak tart téged...!

Ajánlás korosztályonként:

14-20 - talán kivezet a labirintusból, talán válaszokat ad!

20-30- talán magadra ismersz!

30-40- talán utat tör neked a kamaszokhoz!

40-60- talán meghatározó emlékeket idéz fel!60+ - talán jó szórakozást kínál!


© 2008-2022 Ad Librum Kft.