publisher==

Az Ad Librum kiadói csoport könyveinek katalógusa

Ad Librum, Személyes Történelem, Könyv Guru

Libanon olyan, mint egy élő múzeum. Ez a kötet személyes élményekkel és jó tanácsokkal tarkított szubjektív beszámoló napjaink Libanonjáról, látnivalóiról, lakóiról. Történelmi és bibliai ismeretekkel, regékkel és mesékkel, valamint irodalmi-művészeti utalásokkal színesített libanoni körutazás. Igényes kötet 8 színes oldallal.

Ad Librum Kiadó, 2021.

328 oldal 130x200 mm 373 gr. 3990 Ft ISBN 978-615-5758-66-9

Megvásárolható: Könyvesbolt.Online (2490 Ft!)BooklineLibriLíraBook24

Ebook: eKönyv.hudiBookGoogle Könyvek

Bánszegi Katalin: Libanon. Látnivalók, történelem, kultúra

Olvasson bele! Google Books Vélemények: Moly

Libanon maga a testet öltött Biblia. Az országot járva számos bibliai helyszín elevenedik meg a szemünk előtt, de épületek, mozaikok formájában nyomot hagytak rajta a későbbi korok kultúrái is. A partvidék kikötői évezredeken át csábították ide az uralmon lévő hatalmakat, hogy azok kereskedelmi forgalmukkal gyarapítsák az országot, illetve saját hazájukat.

A történelmi emlékhelyek sokaságának köszönhetően Libanon ma olyan, mint egy élő múzeum – évezredek kultúrájának a lenyomata. Ugyanakkor a történelem, a természet és a vallások olvasztótégelye is. Az országban maroniták, görögkatolikusok, szunniták és síiták élnek egymás mellett. Ugyanez a sokszínűség jellemző a természeti környezetre is. Hol máshol látunk még olyat, hogy a havas tél ölelkezik a napfényes nyárral? Ez az az ország, ahol délelőtt síelhetünk a hegyekben, délután pedig már a tengerben fürödhetünk. Ahol kulturált szállodák, jó közlekedés, biztonság, vendégszeretet és kiváló ételek várnak ránk. Színes, változatos, élménydús programokban lehet tehát részük a testi, lelki és szellemi táplálékra vágyó Libanonba látogatóknak.

• Hasznos útikalauz valódi utazóknak és azoknak, akik foteljük kényelméből turistáskodnának.

• Személyes élményekkel és jó tanácsokkal tarkított szubjektív beszámoló napjaink Libanonjáról, látnivalóiról, lakóiról.

• Kalandozások a történelem útvesztőiben, bibliai tájakon.

• Történelmi ismeretekkel, regékkel és mesékkel, irodalmi-művészeti utalásokkal színesített libanoni körutazás.

14 színes képpel.

Hír a megjelenésről

Bánszegi Katalin útleírásában, a Libanon. Látnivalók, történelem, kultúra című könyvben a varázslatos biblia tájakra invitálja olvasóit.

Rákaptam az írásra, mint duhaj ember a borra - a Könyv Guru interjúja Bánszegi Katalinnal

Ha a szöveg az olvasót is gondolkodásra készteti, akkor már együtt tettük meg az utat” – vallja Dr. Bánszegi Katalin, akinek sokadik útleírása jelent meg nemrégiben. A Libanonról készített és az Ad Librum kiadónál megjelent legújabb kötete kapcsán egyebek mellett arról is beszélgettünk, hogy lesz valakiből útirajzszerző, milyenek közelről a “rossz hírű” helyszínek, miként kell érdekessé, olvasmányossá tenni egy útikönyvet és mit kell tenni, ha a járvány miatt a kiadók nem kapkodnak az újabb útleírásokért.


© 2008-2022 Ad Librum Kft.