publisher==

Az Ad Librum kiadói csoport könyveinek katalógusa

Ad Librum, Személyes Történelem, Könyv Guru

Sárközi Attila nem akar a vesztesek közé tartozni. Rámenősen igyekszik a társadalmi ranglétrán feljebb jutni. Ilyen regényt írt volna Stendhal ma.

Könyv Guru, 2022.

280 oldal 130x200 mm 351 gr. 2990 Ft ISBN 978-615-6153-91-3

Megvásárolható: Könyvesbolt.Online (1990 Ft!)BooklineLibriLíraBook24

Ebook: eKönyv.hudiBookGoogle Könyvek

Albert Csilla: Mészáros Julianna biciklije

Olvasson bele! Google Books Vélemények: Moly

Amikor Sárközi Attila egyszer tanúja lesz a jelenetnek, amint bolti pénztáros anyja a biciklijére támaszkodva útba igazit egy luxusautóból kiszálló férfit, a kontraszt láttán megfogadja, hogy mindenáron karriert csinál.

Az eleinte angoltanárként dolgozó férfi karrierépítési stratégiáját a helyi potentátokhoz való minél közelebb kerülésre, a társadalmi ranglétrán való feljebb jutás leghatékonyabb módjainak mielőbbi kiismerésére építi. De sorsának alakulásában a nőkhöz fűződő kapcsolatainak legalább olyan fontos szerep jut, mint a befolyásos szereplőkhöz való közel kerülés.

Ha Stendhal klasszikus művét, a Vörös és feketét idézi fel bennünk a történet, az nem a véletlen műve, hiszen a 21. századi karrierregény vállaltan nagy elődjének mai környezetbe helyezett parafrázisa.

A Könyv Guru interjúja a szerzővel

Megéri-e az érvényesülés, ha az identitásunk feladása az ára? – tette fel magának és az olvasóknak is a kérdést Albert Csilla regényében, a Mészáros Julianna biciklije című történetben. A Könyv Guru kiadó gondozásában megjelent kötet szerzője elmeséli, milyen nehézségei vannak egy “parafrázis-regény” alkotásának, miért hisz a sorsfordító élményekben, mit köszönhetnek az olvasók a pandémiának, és miért nem tervez következő részt a “folytatásért kiáltó” történetnek.

Hír a megjelenésről

A Könyv Guru gondozásában jelenik meg Albert Csilla regénye, a Mészáros Julianna biciklije.

Hír könyvbemutatókról

Több városban is bemutatják a regényt.


© 2008-2022 Ad Librum Kft.