publisher==

Az Ad Librum kiadói csoport könyveinek katalógusa

Ad Librum, Személyes Történelem, Könyv Guru

Klasszikus krimi Egyiptomban.

Ad Librum Kiadó, 2010.

195 oldal A5 1800 Ft ISBN 978-963-9934-91-7

Megvásárolható: Könyvesbolt.Online

Ebook: eKönyv.hudiBook

Mickey Miller: Kairói gyilkosságok

A történetet egy Egyiptomban töltött, két hetes országos körutazás ihlette. Ezért személyes tapasztalatok és élmények is beépültek a cselekménybe. Annak ellenére, hogy valós szituációk színesítik a művet, mind a történet, mind a helyszínül szolgáló szálloda fiktív, és a szereplők is egytől egyig kitalált alakok. A regény történelmi érdekességekkel, lélektannal és humorral fűszerezett.

Egy tizenkét főből álló brit turistacsoport Kairóban tölt el nyolc napot. Van, aki felejteni érkezett Egyiptomba. Van, aki ünnepelni. Van, aki csupán kísérőként. És természetesen olyan is akad, aki egész egyszerűen csak egy kis kikapcsolódásra, valamint az ókori műemlékek megtekintésére vágyott.

Ahogy telnek a napok, világossá válik, hogy az egymással összezárt utasok nem igazán találják meg a közös hangot. Sőt, olyannyira nem, hogy egyre inkább puskaporossá válik közöttük a levegő. Hiszen mind annyira különbözőek. Más életfelfogással rendelkeznek, más célokkal érkeztek.

Egy baljós hajnalon egyiküket holtan találják meg. Senki nem hagyhatja el a szálloda épületét. Az utasok jól tudják, hogy gyilkos van közöttük. De azt nem tudhatják, hogy vajon melyikük lesz a következő áldozat. A fényűző, pazar hotel egy veszélyes börtönné válik.

A helyi rendőrség 24 órán belül megoldja az ügyet, ám úgy tűnik, hogy még így sem haladnak elég gyorsan. Hiszen a nyomozás során tizenhárman keverednek gyanúba, és ahogy múlik az idő, egyre többen kerülnek elő holtan a brit csoport tagjai közül.


© 2008-2022 Ad Librum Kft.