publisher==

Az Ad Librum kiadói csoport könyveinek katalógusa

Ad Librum, Személyes Történelem, Könyv Guru

A felvidéki rossz élmények után Amerikába vándorol ki a házaspár, ahol küzdelmes, de sikeres életet élnek.

Könyv Guru, 2023.

488 oldal 135x200 mm 5990 Ft ISBN 978-615-6440-74-7

Megvásárolható: Könyvesbolt.OnlineBooklineLibriLíraBook24

Ebook: eKönyv.hudiBookGoogle Könyvek

Imre Regina Mária: Nagy ár a szabadságért. Egy névtelen magyar feltaláló története

Olvasson bele! Google Books

A felvidéki Losoncon született írónő e kötet lapjain egy életre szóló szerelem történetét meséli el személyes élményei alapján.

Miután Mária és Dezső a hatvanas években családot alapít, a családfő egy szabadabb életre vágyva Amerikában képzeli el közös életüket. Politikai okokból azonban útlevelet nem kapnak, az országot nem hagyhatják el. Bár a közös életük boldog, az életüket megmérgezi az üldöztetés.

Húsz év után végül csodával határos módon sikerül elhagyniuk az országot: Amerika politikai menekültként befogadja őket. Kimagasló szakmai tudásának köszönhetően Dezső hamarosan vállalkozásba kezd, saját műhelyt nyit, ahol orvosi műszerek prototípusait gyártja. Később – nagy sikerrel – újításokkal, felfedezésekkel foglalkozik. Közben Mária bizonyítani akarja, hogy az ember akkor is lehet boldog, ha a szárnyait visszavágják.

Dezső és Mária izgalmas története nemcsak megérinti az olvasót, de el is gondolkodtatja arról, mennyire fontos nem feladni céljainkat. A sikernek, boldogságnak szinte mindig nagy ára van... azért küzdeni kell.

„A félelem és tehetetlenség érzését nem lehet elfelejteni” Interjú Imre Regina Máriával

A szomszéd cowboycsaládoknak is nagy szerepe volt abban, hogy Imre Regina Mária megírta a családtörténetét. A Nagy ár a szabadságért – Egy névtelen magyar feltaláló története című kötetet. A Kaliforniában élő szerző azt is elárulta, miért volt helyes döntés 1985-ben Csehszlovákiából kivándorolni és miért kellett másként megírni a történetüket az amerikai, illetve a magyar olvasóknak. A Könyv Guru interjúja


© 2008-2022 Ad Librum Kft.