publisher==

Az Ad Librum kiadói csoport könyveinek katalógusa

Ad Librum, Személyes Történelem, Könyv Guru

Jelen esszékötet olyan természetfilozófiai, általános, filozofikus kérdéseket boncolgat, mint például hogy megmenthető-e az emberiség, miben áll a posztmodern, az erkölcs, az emberölés, a háború, a boldogság, avagy az orvosi viktimológia lényege.

Könyv Guru, 2020.

200 oldal 130x200 mm 224 gr. 3490 Ft ISBN 978-615-6153-00-5

Megvásárolható: Könyvesbolt.Online (1990 Ft!)BooklineLibriLíra

Ebook: eKönyv.hudiBookGoogle Könyvek

Morvay Frigyes: Sok-sok kérdés – Sok-sok válasz

Olvasson bele! Google Books Vélemények: Moly

Dr. Morvay Frigyes 1936-ban, állatorvos családban született Szombathelyen. Életének első tizennyolc évét Szany községben töltötte. Volt bencés diák Sopronban, 1954-ben Pápán érettségizett, ezt követően pedig a Pécsi Orvostudományi Egyetemen szerzett diplomát 1960-ban.

Alapító tagja volt a Magyar Általános Orvosok Tudományos Egyesületének (1967), melynek elnöksége 1985-ben Medicus Anonymus díjjal tüntette ki. 2012-ben a Pécsi Tudományegyetem Családorvosi Tanszékén címzetes főorvosi címet, majd 2017-ben a Magyar Általános Orvosok Tudományos Egyesületétől aranykoszorús címzetes főorvosi címet nyert.

Pályája során huszonkét szakmai közleményt írt, előadásokat tartott bel- és külföldi kongresszusokon, valamint számtalan ismeretterjesztő előadást tartott a TIT felkérésére.

A szerző érdeklődése azonban túlmutat a szigorúan a szakmáját érintő kérdéseken. Jelen esszékötetében olyan természetfilozófiai, általános, filozofikus kérdéseket boncolgat, mint például hogy megmenthető-e az emberiség, miben áll a posztmodern, az erkölcs, az emberölés, a háború, a boldogság, avagy az orvosi viktimológia lényege.

Aki csak jegyzetelve tud olvasni - a Könyv Guru interjúja Morvay Frigyessel

A szépirodalom helyett kamaszkora óta a filozófia vonzotta, de csak nyugdíjas korában lett ideje, hogy megírja esszéit – meséli Dr. Morvay Frigyes új kötete, a Sok-sok kérdés – sok-sok válasz kapcsán.


© 2008-2022 Ad Librum Kft.