publisher==

Az Ad Librum kiadói csoport könyveinek katalógusa

Ad Librum, Személyes Történelem, Könyv Guru

Szerzői kiadás, 2009.

150 oldal 215 gr. 2490 Ft ISBN 978-963-06-6776-0

Megvásárolható: Könyvesbolt.OnlineBooklineLíra

Dr. Szabó Szilárd: Mi az igazság az asztrológiáról? Amit a magyar adatok mutatnak

Vágó István néhány évvel ezelőtt az Origo internetes portál látogatóinak kérdéseire az alábbiakat válaszolta:

Miért nem hisz a horoszkópban? [Dyfish.]

Utánaolvasott a témának? Nem gondolja, hogy olyan dolgokról nyilatkozik, amit nem ismer? [zaszlorud]

Nos, ez a könyv pontosan azt vizsgálja, amit az ismert műsorvezető hiányolt. A kötet első felében részletes áttekintés található az asztrológia társadalmi elfogadottságáról, valamint az elmúlt ötven évben végzett asztrológia tárgyú kutatásokról. A második részben a szerző közel tíz éves kutatásainak első eredményei olvashatók.

Ez a munka az első, szigorúan tudományos szempontok alapján felépített kutatás Magyarországon az asztrológia tárgyában. A vizsgálat 4850 emberre terjedt ki. A kutatás teljes anyaga dokumentált, s az bármely komoly kutató számára hozzáférhető. Az adatokat a szerző a leggondosabban gyűjtötte össze, a kutatást előre lefektetett szempontok alapján végezte.

Semmilyen előzetes hipotézist nem alkalmazott, és kifejezetten került minden spekulatív vagy irracionális elemet. Arra törekedett, hogy kizárólag csak a tényeket fogadja el. Meglepve tapasztalta, hogy a minta bármilyen vonatkozását nézte, mindenhol valami markáns jellegzetességeket tapasztalt.

Ebben a könyvben olyan tények és eredmények szerepelnek, melyeket különböző szakértők bevonásával meg kell vitatni, és a helyükre kell tenni. Újabb, komplexebb vizsgálatok serege kell. A szerző meggyőződése, hogy nem állítható szembe a hagyományos tudomány és az


© 2008-2022 Ad Librum Kft.