publisher==

Az Ad Librum kiadói csoport könyveinek katalógusa

Ad Librum, Személyes Történelem, Könyv Guru

Az alkoholista karrier kialakulása a társas kapcsolatok rendszerében.

Ad Librum Kiadó, 2010.

182 oldal A5 2040 Ft ISBN 978-963-9934-77-1

Megvásárolható: Könyvesbolt.Online

Dr. Szalayné Halász Orsolya: Egy szenvedélybeteg életútja

Az alkoholizmus társadalmunk és korunk egyik legsúlyosabb problémája. Az emberiség számára egyre világosabbá vált, hogy egészségügyi, gazdasági, társadalmi, családi, munkaügyi és nem utolsósorban a személyiség vonatkoztatásában pusztító népbetegséggel állunk szemben.

A könyv címe: Egy szenvedélybeteg életútja. A karrier, életút mint szociológiai kifejezés részben fedi a viselkedést előtérbe állító dependencia szindrómát. Az alkoholista karriernek a kialakulását a társas kapcsolatok rendszerében helyeztem el. Ezen belül az alcímben utalok arra, hogy mennyiben volt szerepe a korai traumáknak és váratlan veszteségeknek, veszélyeztető családi hatásoknak, serdülőkori kockázati faktoroknak, kortárs csoportoknak, iskolai, munkahelyi veszélyeztető tényezőknek az alkoholista betegek karrierjének a kialakulásában. A könyvben bemutatásra kerül az alkoholbetegségek közös lélektani folyamatai és ezek különféle viselkedésbeli megnyilvánulásai.

Vannak olyan jelzések, amelyek arra hívják fel a figyelmet, hogy itt az ideje beavatkozni. Szükséges, hogy ezeket a veszélyeztető tüneteket éppúgy felismerje mindenki, mint bármilyen más betegség kezdeti tüneteit. Könyvem üzenete: Mi szakemberek fogjunk össze és állítsuk meg korunk pestis járványát, az ALKOHOLIZMUST!


© 2008-2022 Ad Librum Kft.