publisher==

Az Ad Librum kiadói csoport könyveinek katalógusa

Ad Librum, Személyes Történelem, Könyv Guru

Egy egykori német katona, Ewald Pick szovjet hadifogságban eltöltött négy évének története, amely 46 napos gyaloglással kezdődött Szibériába.

Személyes Történelem, 2021.

204 oldal 130x200 mm 230 gr. 2990 Ft ISBN 978-615-5758-80-5

Megvásárolható: Könyvesbolt.Online (1990 Ft!)BooklineLibriLíraBook24

Ebook: eKönyv.hudiBookGoogle Könyvek

Ewald Pick: Szibéria – a világ vége. Négy év orosz hadifogságban

Olvasson bele! Google Books Vélemények: Moly

Egy egykori német katona, Ewald Pick szovjet hadifogságban eltöltött négy évének történetét ismerhetjük meg ebből a kötetből. Lelki okokból a szerző nagyon sokáig senkivel sem tudott a hadifogságban történtekről beszélni, míg végül nyolcvanhárom évesen tollat ragadott és papírra vetette emlékeit.

A szerző újdonsült altisztként, a kapituláció után esett amerikai fogságba, majd mintegy negyvenezer katonatársával együtt átadták az oroszoknak. Negyvenhat napos út után érkeztek meg a számukra a világ végének tűnő közép-szibériai Sztara Kuznyeckbe.

Történelmünk ezen nehezen feldolgozható szakaszát jó stílusérzékkel, tényszerűen, nagy emberszeretetről tanúbizonyságot téve írja le. Nem célja a szemben álló felek negatív vagy pozitív színben való feltüntetése, mindvégig próbál objektív maradni.

Az időközben már elhunyt szerző vezető szerepet játszott a magyarországi német katonai sírok felkutatásában és a katonák méltó helyre temetésében.

A Könyv Guru interjúja a könyv fordítójával

“Szinte látjuk magunk előtt a szereplőket, velünk nevetünk és velük sírunk” – így mutatja be az általa fordított kötet stílusát Pomázi Ferencné, aki egy második világháborús német katona visszaemlékezését ültette át magyarra.

Hír a megjelenésről

Egy egykori német katona, Ewald Pick orosz hadifogságban eltöltött négy évének történetét ismerhetjük meg a Szibéria - a világ vége című kötetből. Lelki okokból a szerző nagyon sokáig senkivel sem tudott a hadifogságban történtekről beszélni, míg végül nyolcvanhárom évesen tollat ragadott és papírra vetette emlékeit.


© 2008-2022 Ad Librum Kft.