publisher==

Az Ad Librum kiadói csoport könyveinek katalógusa

Ad Librum, Személyes Történelem, Könyv Guru

A nácik felemelkedésének és uralmának rendkívüli összefoglalása, amely nagy munkával gyűjtött beszámolókra támaszkodva veti fel azt a – korabeli emberek számára egyáltalán nem egyértelmű – kérdést, hogy a harmadik birodalom berendezkedése vajon követendő vagy elrettentő példa-e.

Személyes Történelem, 2019.

448 oldal 165x235mm 736 gr. 5490 Ft ISBN 978-615-5758-41-6

Megvásárolható: Könyvesbolt.Online (2745 Ft!)BooklineLibriLíraBook24

Ebook: eKönyv.huGoogle Könyvek

Julia Boyd: Szörnyeteg vagy példakép? Korabeli utazók a nácik Németországáról

Olvasson bele! Google Books Vélemények: Moly

A Szörnyeteg vagy példakép? a nácik felemelkedésének és uralmának rendkívüli összefoglalása, amely nagy munkával gyűjtött, első kézből származó beszámolókra támaszkodik. Egyetemi hallgatók és iskolás diákok, politikusok, zenészek, diplomaták, kommunisták, fasiszták, tudósok, olimpikonok, költők, újságírók, turisták, sőt olyan hírességek, mint Charles Lindbergh és Samuel Beckett korabeli naplói, levelei és írásai szolgálnak forrásul. Az olvasó szinte láthatja, hallhatja, tapinthatja azt az atmoszférát, amiről a kor embere nem sejthette, varázslatos megújuláshoz vagy borzalmas viharhoz vezet-e. Elgondolkodtató kérdések következnek ebből a mai olvasó számára: Mennyire lehetett felfogni, mi is történik valójában? Meg lehetett-e ragadni a nemzetiszocializmus lényegét? Lehetett-e érintetlennek maradni a propagandától? Meg lehetett-e jósolni a holokausztot? A történelem akaratlan szemtanúi újszerű betekintést nyújtanak a harmadik birodalom összetettségébe, paradoxonjaiba és végső össze omlásába.

„Még a politikában jártas személyek is többértelműnek találták Hitler Németországát. Az éjszaka közepén otthonukból elhurcolt embereket, kínzásokat és megfélemlítést illetően sok külföldi egyszerűen félrenézett, abban a reményben, hogy amennyiben a nemzetiszocializmus pozitívumaira összpontosít, a visszatetsző aspektusai hamar elenyésznek. Sokkal nehezebb volt elnézni a zsidók üldöztetését. De az 1933-ban Németországba érkező külföldi utazók közül sokan maguk is antiszemiták voltak, ha csak felszínesen is. Számukra a néhány zsidó zargatása alacsony ár volt egy nagyszerű nemzet újjáépítéséért – nem mellesleg azé a nemzeté, mely Európa kommunizmus elleni harcának fő védőbástyája volt.”

Julia Boyd: Monster or Hero? Contemporary Travellers on Nazi Germany

Monster or Hero? is an extraordinary summary of the rise and reign of the Nazis based on carefully collected first-hand accounts from university students and schoolchildren, politicians, musicians, diplomats, communists, fascists, scholars, Olympians, poets, journalists, and tourists. Further sources include the diaries, letters, and writings of celebrities like Charles Lindbergh and Samuel Beckett. The atmosphere created by their accounts is so perceptible that the reader can almost see, hear, and feel it – people could not foresee whether this age would lead to a magical revival or a terrible storm. This raises thought-provoking questions for today’s reader: Was it possible to understand what was actually happening? Could the essence of National Socialism be grasped? Was it possible to remain unaffected by propaganda? Was it possible to predict the Holocaust? The accidental eyewitnesses of history offer a fresh insight into the complexities of the Third Reich, its paradoxes, and its ultimate destruction.


© 2008-2022 Ad Librum Kft.