publisher==

Az Ad Librum kiadói csoport könyveinek katalógusa

Ad Librum, Személyes Történelem, Könyv Guru

Szórakoztató és ismeretterjesztő útikalauz az ókort képzeletben, a mai Szudánt pedig a valóságban is beutazni kívánók számára. Színes képekkel és színes beszámolókkal.

Ad Librum Kiadó, 2021.

328 oldal 130x200 mm 367 gr. 3990 Ft ISBN 978-615-5758-78-2

Megvásárolható: Könyvesbolt.Online (2490 Ft!)BooklineLibriLíraBook24

Ebook: diBookGoogle Könyvek

Bánszegi Katalin: Szudán

Olvasson bele! Google Books Vélemények: Moly

Az egyiptomi piramisokat mindenki ismeri. Akár név szerint is fel tudjuk sorolni őket. De vajon hányan hallottak arról, hogy a Szudáni Köztársaság területén, Núbiában, sokkal több hasonló építmény található? Pedig az ezeket létrehozó emberek, a piramisok alatt nyugvó uralkodók, ősi kultúrájuk éppúgy hozzátartozik az emberiség történetéhez, mint híresebb rokonaiké.

A könyv az íj és a fekete arcok földjével ismerteti meg az olvasót, amelyről már az ókori utazók is beszámoltak. Megismerhetjük belőle Kermát, Egyiptom nagy riválisát, találkozhatunk a fekete fáraók háromezer éves történetével, ellátogathatunk Dzsebel Barkalra, a természet és az egyiptomi hitvilág találkozópontjára, és megcsodálhatjuk Nuri, El-Kurru, Meroé piramisait. Végül, de nem utolsósorban képzeletbeli kirándulást tehetünk Ó-Dongolába, ahol tetten érhetjük a bibliai jelenetet, amikor a núbiai királynő, Kandaké, küldötte kétezer évvel ezelőtt ellátogatott Jeruzsálembe, hogy elhozza onnan a kereszténységet erre a földre.

• Egyszerre szórakoztató és ismeretterjesztő útikalauz az ókort képzeletben, a mai Szudánt pedig a valóságban is beutazni kívánók számára.

• Egy vérbeli utazó saját fotóival is illusztrált, lebilincselően izgalmas úti beszámolója.

• Különleges, személyes hangvételű olvasmányélmény a piramisok szerelmeseinek.

A Könyv Guru interjúja a szerzővel

Léteznek még egzotikus, többé-kevésbé érintetlen helyek, ahol olyasmit tapasztalhat me az utazó, amit a felkapott turistacélpontokon nem. Ez az egyik tanulság, amit az olvasó leszűrhet Bánszegi Katalin rendhagyó útikönyveiből.


© 2008-2022 Ad Librum Kft.