publisher==

Az Ad Librum kiadói csoport könyveinek katalógusa

Ad Librum, Személyes Történelem, Könyv Guru

Felismered az autizmust?

Könyv Guru, 2023.

88 oldal 120x200 mm 227 gr. 3990 Ft ISBN 978-615-6440-72-3

Megvásárolható: Könyvesbolt.Online (2990 Ft!)BooklineLibriLíraBook24

Ebook: eKönyv.hudiBookGoogle Könyvek

D8rka: Te nem lehetsz autista

Olvasson bele! Google Books Vélemények: Moly

Ajánljuk ezt a könyvet azoknak, akik:

– az autizmust értelmi fogyatékosságnak gondolják;

– száz százalékig biztosak abban, hogy gond nélkül felismernek egy autizmus-spektrumzavarral élő embert;

– szeretnének egy kicsit többet megtudni erről a furcsa világról.


Alább egy oldal a könyvből.

Érzések

Nem lehetsz autista, mert túlságosan érzelmes vagy. Ilyenkor elgondolkozom, és megnyugszom. Valóban nem lehetek autista, mert:

– tökéletesen látszanak rajtam az érzéseim. Az nem hiszem, hogy számít, hogy azért is képes vagyok elsírni magam, mert a barátom összetöri a kedvenc gyerekkori bögrémet, amit mindenhova magammal viszek.

– túlságosan is empatikus vagyok. Az nem hiszem, hogy számít, hogy csak olyan érzésekkel, amiket már magam is a bőrömön tapasztaltam, és tisztában vagyok vele, mit jelent átélni, mert egyébként nem tudom megérteni azt az érzést.

– más is szokott hirtelen haragra gerjedni. Az nem hiszem, hogy számít, hogy nálam ez akkor fordul elő, ha igazságtalannak érzem, ahogy bánnak velem, vagy nem akarják meghallani/megérteni, amit mondok.

– előfordul, hogy az emberek megbántják egymást. Az nem hiszem, hogy számít, hogy mások sokszor hiszik azt, hogy megbántanak valamivel, holott nem szoktam megbántódni, csak egyszerűen nem értem, mit kellene kezdenem az adott szituációval, és nem is értem, miért kell tovább beszélni róla, ezért ilyenkor gyakran inkább abbahagyom a beszélgetést.

„Ha csak egy embernek is segítséget tud nyújtani ez a könyv, már megérte, hogy nem a fiókban porosodik” Interjú a szerzővel

Hogyan ír könyvet egy autista? Mitől lesz vicces az írása, ha neki nincs a hétköznapi értelemben vett humorérzéke? Miért sírt sokat alkotás közben? Ezekre a kérdésekre is választ ad D8rka, aki rendhagyó, Te nem lehetsz autista című könyvvel jelentkezett. Ebben őszinte bepillantást nyújt az autizmus spektrumzavarral küzdők sokak számára ismeretlen és ezért talán félelmetes világába. A Könyv Guru interjúja


© 2008-2022 Ad Librum Kft.