publisher==

Az Ad Librum kiadói csoport könyveinek katalógusa

Ad Librum, Személyes Történelem, Könyv Guru

Plagizáljunk a sikerért? De mi is az a plagizálás, és hol vannak a határai? A kötet áttekinti a tudományos előrejutás elérésnek helyes és helytelen útjait mind szerzői jogi, mind etikai szempontból.

Ad Librum Kiadó, 2009.

80 oldal A5 1990 Ft ISBN 978-963-9888-80-7

Megvásárolható: Könyvesbolt.OnlineLíra

Dr. Tóth József: A gyorsabb tudományos előrehaladás útjai és buktatói

A könyv hosszú évek egyetemi oktatói, tudományos kutatói, valamint gyakorlati szaktanácsadási és publikálási tevékenység alapján kíséreli meg segítséget nyújtani diákoknak, kezdő és nem kezdő oktatóknak és kutatóknak, a tudományos munkában történő gyorsabb előrehaladáshoz.

Most kivételesen nem tudományos munkát kíván közreadni, hanem saját tapasztalatok alapján tett megállapításokat, következtetéseket.

Segítséget szeretne nyújtani a buktatók elkerüléséhez is, ahhoz, hogy bárki a gyorsabb előrehaladás érdekében szerzői jogok megsértésével jusson tudományos érdemekhez. Éppen ezért jelentős teret szentel a szerzői jogi törvénynek, a jogsértő technikák ismertetésének, s a jogsértés ellen való védekezések lehetőségének és hatékonyságának, vagy hatástalanságának az ismertetésére. Konkrét eseteket is felvillant a szerzői jogsértések eseteiről.

Csupán rövid összefoglalást ad, hogy a szerző tapasztalatai szerint melyek a tudományos kutató legfontosabb jellemvonásai, s kikből, hogyan lehetnek egyetemi oktatók, illetve tudományos kutatók. Végül nagyobb teret szentel annak, hogy általános és konkrét segítséget nyújtson a gyorsabb tudományos előrehaladáshoz.

A célul kitűzött feladat nem könnyű, s biztosan nem sikerül maradéktalanul megoldani. Annál inkább nem, mert a könyv igen röviden, könnyen olvasható formában kíséreli meg a célul kitűzött problémakör tárgyalását.


© 2008-2022 Ad Librum Kft.