publisher==

Az Ad Librum kiadói csoport könyveinek katalógusa

Ad Librum, Személyes Történelem, Könyv Guru

Szabó Zsuzsi igaz történetet mesél el a Dél-Jemen fővárosában, Ádenben 1986. január 13-án kitört törzsi polgárháborúról, amelybe váratlanul belecsöppenve volt kénytelen menekülni tizenegy hónapos kisfiával.

Személyes Történelem, 2022.

180 oldal 130x200 mm 236 gr. 3490 Ft ISBN 978-615-6439-06-2

Megvásárolható: Könyvesbolt.Online (2290 Ft!)BooklineLibriLíraBook24

Ebook: eKönyv.hudiBookGoogle Könyvek

Szabó Zsuzsi: Túsz voltam Ádenben. Jemeni napló

Olvasson bele! Google Books Vélemények: Moly

Szabó Zsuzsi igaz történetet mesél el a Dél-Jemen fővárosában, Ádenben 1986. január 13-án kitört törzsi polgárháborúról, amelybe váratlanul belecsöppenve volt kénytelen menekülni tizenegy hónapos kisfiával. Boldog kismamaként és az ádeni egyetem hallgatójaként kellett szembesülnie azzal, hogyan szabadult el hirtelen a pokol a fővárosban, hogyan vált valóságos rémálommá az élet a közel-keleti országban.

Eleinte a magyar rezidencia biztonságos földszintjére húzódva várták a híreket a békekötésről, mindhiába. A harcoló törzsek makacsul ragaszkodtak a területek fegyverrel való megszerzéséhez, illetve megtartásához. Félelemmel telve hallgatták az ágyúzást, a tankok zúgását és a géppuskák kelepelését. Keservesen teltek a napok folyóvíz és hírek nélkül, míg végül a sokadik evakuálási kísérlet során sikerült épségben kijutniuk az országból.

A személyes hangvételű, részletes napló a szerző édesapjának – az akkori jemeni magyar nagykövet – jelentéseivel, távirataival, édesanyja feljegyzéseivel, valamint egy magyar katonai csoport történetével kiegészülve hitelesen eleveníti fel az 1986-os drámai eseményeket.

Interjú a Kossuth Rádióban

A 30 perc alatt a Föld körül című műsorában (13:48-tól) hangzott el interjú Szabó Zsuzsival, a Túsz voltam Ádenben című könyv szerzőjével.

“Köszönöm, most már jól alszom”

A Könyv Guru interjúja a "Túsz voltam Ádenben. Jemeni napló" szerzőjével, Szabó Zsuzsival, aki az 1986-os jemeni polgárháborúban kisbabájával átélt vészterhes hetekről mesél a Személyes Történelem Kiadónál megjelent könyvében.

Dedikálás

Szabó Zsuzsi a Személyes Történelem Kiadó standjánál dedikált a Nemzetközi Könyvfesztivál egyik eseményeként 2022. október 1-jén.


© 2008-2022 Ad Librum Kft.