publisher==

Az Ad Librum kiadói csoport könyveinek katalógusa

Ad Librum, Személyes Történelem, Könyv Guru

A legnépszerűbb Linux-disztribúció története és filozófiája

Ad Librum Kiadó, 2008.

78 oldal A5 104 gr. 1990 Ft ISBN 978-963-87819-1-8

Megvásárolható: Könyvesbolt.Online (1390 Ft!)Bookline

Torma László: Az Ubuntu világa

Az Ubuntu világa című könyv egy cikksorozaton alapul, ami eredetileg a magyarországi Ubuntu felhasználók közösségi oldalán, az Ubuntu.hu-n jelent meg, Linux világa címmel. Ez azonban nem azt jelenti, hogy kizárólag Ubuntu felhasználók számára lehet érdekes a mű, hiszen sok olyan témával is foglalkozik, ami semmiképpen sem nevezhető kifejezetten Ubuntusnak: ilyen például a szabad szoftverek születését, a Linux történetét, Tuxot, a Linux kabalapingvinjét vagy az ablakkezelőket bemutató fejezetek. Míg a könyv első felét az általánosabb témák uralják, a második fele inkább Ubuntu specifikus.

Ez a könyv azokhoz szól, akiket érdekel a szabad szoftverek világa. Fontos tudni, hogy ez nem egy felhasználói ismereteket tanító könyv - nem az a célja, hogy az Ubuntu kezelését segítsen elsajátítani. Ilyen témában már rengeteg más mű van a könyvesboltok polcain, és az Ubuntu.hu dokumentációs oldalain is sok hasznos útmutató található. Az Ubuntu világa azt tűzte ki célul, hogy a felhasználók jobban megismerjék az Ubuntu és a szabad szoftverek hátterét, történetét, és segítsen megérteni azokat a folyamatokat, amelyek alakítják a nyílt forráskódú operációs rendszert és a mögötte álló közösségeket.

Éppen ezért a könyv egyaránt hasznos és érdekes lehet azok számára is, akik még csak most kezdtek el érdeklődni az Ubuntu iránt, és azok számára is, akik már régóta foglalkoznak szabad szoftverekkel. Bevallom, én nagyon élveztem a mű alapjául szolgáló cikksorozat írását: anyaggyűjtés közben rengeteg érdekes és izgalmas információba botlottam, és szinte alig bírtam kivárni, hogy megoszthassam ezeket másokkal. Remélem, hogy az olvasók számára is legalább ennyi örömet szerez majd a munkám.


© 2008-2022 Ad Librum Kft.