publisher==

Az Ad Librum kiadói csoport könyveinek katalógusa

Ad Librum, Személyes Történelem, Könyv Guru

Egy szélsőséges környezetvédelmi csoport terrortámadásai nyomán kiszáradt világban a diktatúra gyógyszerkísérletekbe kezd.

Könyv Guru, 2021.

240 oldal 130x200 mm 2990 Ft ISBN 978-615-6153-73-9

Megvásárolható: Könyvesbolt.Online (1990 Ft!)BooklineLibriLíraBook24

Ebook: eKönyv.hudiBookGoogle Könyvek

Horváth Kamilla: Utolsó csepp a pohárban

Olvasson bele! Google Books Vélemények: Moly

2091-re elfogy a víz bolygónk nagy részéről. A Kárpát-medencei Köztársaság a kevés olyan területek egyike, ahol még maradt belőle egy kevés.

Visszaemlékezések alapján kiderül, hogy 2086-ban terrortámadások egész sorát hajtotta végre egy szélsőséges nézeteket valló környezetvédelmi csoport azzal a céllal, hogy az emberiséget eltöröljék a Föld színéről. Az öngyilkos merénylők meggyőződése szerint a bolygót az emberek csak kihasználták, leamortizálták, amiért bűnhődniük kell.

A terrortámadások okozta káoszt kihasználva új elnök került hatalomra, aki minden korábbinál kegyetlenebb diktatúrát vezetett be. A rendbontások megfékezésére hivatkozva az állampolgárok széles körű megfigyelését vezette be. Létrehozta a Védelmi Ügyosztály nevű szervezetet, melynek őrei rendszeresen visszaéltek hatalmukkal. Valamint olyan – súlyos mellékhatásokkal járó – gyógyszerkísérleteket engedélyezett, melyek célja az emberek vízigényének csökkentése. A szinte élhetetlen diktatúra megdöbbentő mindennapjaiba egy tizennyolc éves lány, Kriszta történetén keresztül nyerhetünk bepillantást.

Hír a megjelenésről

Horváth Kamilla fantasyja, az Utolsó csepp a pohárban 2091-ben játszódik: akkor elfogy a víz bolygónk nagy részéről. A Kárpát-medencei Köztársaság a kevés olyan területek egyike, ahol még maradt belőle egy kevés.

Interjú a szerzővel

Édesanyja gyermekkori diktatúra-élményeiből és a földrajzórán tanultakból is merített első regényéhez, az Utolsó csepp a pohárban című disztópiához Horváth Kamilla. A Könyv Guru kiadónál megjelent kötet szerzőjével beszélgetve szó esett arról, hogy a világ melyik válsága aggasztja leginkább a mai olvasókat, mi köze a Maslow-piramisnak a diktatúrához és a klímakatasztrófához, hogyan akarhatják környezetvédők az emberiség pusztulását, és miért kávézókban tud a legjobban írni.


© 2008-2022 Ad Librum Kft.