publisher==

Az Ad Librum kiadói csoport könyveinek katalógusa

Ad Librum, Személyes Történelem, Könyv Guru

Visszaemlékezés a kedves gyermekkorra, ami az aknák és jégtáblák közötti dunai meneküléssel ért véget.

Személyes Történelem, 2023.

160 oldal 130x200 mm 182 gr. 3490 Ft ISBN 978-615-6439-15-4

Megvásárolható: Könyvesbolt.Online (2490 Ft!)BooklineLibriLíraBook24

Ebook: eKönyv.hudiBookGoogle Könyvek

Háry Pál: Világközepi élményeim. A gönyűi gyermekkortól a dunai menekülésünkig

Olvasson bele! Google Books

A szerző 67 éve él Észak-Amerikában, 13 évig Kanadában és 54 éve az Egyesült Államokban. Az ott

töltött évek ellenére mindvégig megőrizte ragaszkodását Magyarországhoz, szülőfalujához, Gönyűhöz. Ez utóbbit következetesen a „világ közepének” tekinti. Gyermekkorában olyan élményeket, impulzusokat, tapasztalatokat szerzett szülőhelyén, amelyek ma is motiválják cselekedeteit.

Emlékezésének középpontjában a család meleg légköre, kedves iskolai élmények, a testvérekkel és a pajtásokkal megélt események felidézése áll. Gondolataiban ma is élénken él Németországba menekülésük a második világháború éveiben.

A tíz-tizenegy éves fiú az MFTR1 nevű igazgatósági gőzös hajón, az aknákkal és jégtáblákkal teli Dunán tette meg útját. Történelmi léptékű eseménysorok, izgalmas fordulatok tették felejthetetlenné számára az oda- és visszautazást. Az 1935 és 1946 között játszódó, olvasmányos történeteket családi és helytörténeti képgyűjteményekből származó fotókkal hitelesítette.

A szerző e helyütt mond köszönetet amerikai feleségének, testvéreinek, gönyűi barátainak, az adatközlőknek és elsősorban a könyv felelősszer kesztőjének az emlékirat elkészítéséhez nyújtott segítségükért.

„Ha mindezeket nem örökítem meg, velem együtt a sírba kerül” Interjú Háry Pállal

Gyerekkori barátjának kezdte leírogatni élete (életük) történetét, majd mások is biztatták: csináljon könyvet izgalmas jegyzeteiből. Így kezdődött Háry Pál memoárjának története, aki azt is elmeséli, hogy miért Világközepi élményeim lett a kötet címe, miért nem szabad csak úgy berakni különféle fiókokba a jegyzeteket, és milyen Amerikából telefonon keresztül írni egy könyvet. A Könyv Guru interjúja


© 2008-2022 Ad Librum Kft.