publisher==

Az Ad Librum kiadói csoport könyveinek katalógusa

Ad Librum, Személyes Történelem, Könyv Guru

Az elvándorlásból haza érkezők valamennyien megtapasztalhatták, mit jelent távoli vidéken élni s a lelkük mélyén valós-tisztán érzik: minél többet járom a világot, annál jobban szeretem a szülőfalumat.

Ad Librum Kiadó, 2016.

140 oldal 130x200 mm 181 gr. 2490 Ft ISBN 978-615-5110-88-7

Megvásárolható: Könyvesbolt.Online

Ebook: diBook

Wanderer János: Az ősfák fiainak lombjai alatt

Valaha az 1800-as évek kezdetén földesúri felhívás nyomán néhány tucat család kezdte lerakni a falu alapjait. Az első években jócskán érkeztek még szerencsét próbálni, de néhányan, kiknek elképzelt vágyaik valamiképp nem teljesültek, tovább is álltak.

Mint mindenhol, az élet itt is hozott szebb, majd nyomorúságosabb időszakokat váltakozva. Sokan egész életüket itt élték le, de a nehezebb periódusok e tájról is vittek el embereket külföldre, főként Amerikába, majd a világháborúk rángatták el messze frontokra a férfiakat. Közülük akadt, aki visszatért - vagy, mert az Újvilág nem bírta örökös maradásra, vagy a harctér golyózáporában a gondviselés kézen fogta. Mások tanulni, dolgozni mentek el hosszabb-rövidebb időre, de végül itt értek révbe.

Ők - a haza érkezők - valamennyien megtapasztalhatták, mit jelent távoli vidéken élni s a lelkük mélyén valós-tisztán érzik: minél többet járom a világot, annál jobban szeretem a szülőfalumat.

Moly.hu

Az ősfák fiainak lombjai alatt a Moly.hu-n.

Wanderer János honlapja


© 2008-2022 Ad Librum Kft.