Pszichológiai könyvek

Versényi Anna: Karcolások. A pszichológus segítő könyve a vagdosásról, szülőknek

Valószínűleg sok szülő hallott, sőt akár már találkozott is a vagdosás jelenségével, melynek során a kamaszok sérüléseket – leggyakrabban vágásokat, karcolásokat – ejtenek magukon. Ennek okára sokszor nem tudnak vagy nem akarnak magyarázatot adni.

E könyv – olvasmányos történeteken keresztül – elsősorban az érintett szülőknek nyújt segítséget az említett jelenségek megértésében, kezelésében, akiken jellemzően aggodalom és kétségbeesés lesz úrrá, amikor szembesülnek a problémával. Úgy érzik, falakba ütköznek, amikor beszélni próbálnak róla.

200 oldal 130×200 mm 226 gr. 3290 Ft ISBN 978-615-5014-14-7 Megvásárolható

A hűtlen, a megcsalt és a szerető: A szerelmi háromszög pszichológiája

Segítség a hűtleneknek, segítség a szeretőknek és segítség a megcsaltaknak.

A kötet szerzője, Gelsei Bernadett szeretőként maga is volt ilyen helyzetben, és pszichológusként is rendszeresen ad tanácsot azoknak, akik szerelmi háromszögbe kerültek.

A könyvből jobban megérheted a társas hármas más résztvevőinek nézőpontját, és kitalálhatod, mit tegyél, ha valahogy szerelmi háromszögbe jutottál.

290 oldal 130×200 mm 324 gr 2990 Ft ISBN 978-615-5758-30-0 Megvásárolható

Mesetréning: 31 napos önismereti program

Mesés változások 1 hónap alatt – ezt ígéri ez a mesés-önismereti program annak, aki végigmegy a könyvben szereplő népmesék és műmesék útján. Minden napra egy mese(tréning) – egy hónapon át. A mesékhez gyakorlatok kapcsolódnak, amelyek segítik az önvizsgálatot, az önismeretben való növekedést. A mese maga az élet, az élet pedig mese. Ez a Mesetréning alapállása, és ezt mutatja meg Olvasóinak is. Milyen a mesés élet? Olyan, amelyben célokat és vágyakat lehet megfogalmazni, és ezeknek a megvalósulásához el is lehet jutni. Hogyan? Ha végigjárjuk a mesehősök útját. A régi emberek tudták ezt, a ma embere pedig kezdi újra felfedezni. A mesék úgy működnek az életünkben, mint egy jó tréner: segítenek előhozni legjobb önmagunkat, segítenek felismerni a bennünk rejlő lehetőségeket. Utat mutatnak, kalauzolnak, ha elakadunk az élet sűrűjében. Ez a könyv bebizonyítja, hogy a felnőtt embernek is érdemes a mesék felé fordulnia. A mesés élet pedig jön, ha jönni engeded.

160 oldal 130×200 mm 205 gr 2990 Ft ISBN 978-615-5758-18-8 Megvásárolható

Üsd ki a pánikod! Gyakorlati tanácsok egy tapasztalt pánikos tollából

A szorongás kezelése és a pánikbetegség leküzdése

A pánikkal való kapcsolatom csaknem két évtizede kezdődött. Akkoriban még a főiskola padjait koptattam.

A szorongás jelei kezdetben csak egy-egy rosszullétben jelentkeztek, majd az évek során, szép lassan folyamatos szorongássá vált, a szorongás tünetei állandó és hűséges társaim lettek a mindennapokban.

Miközben a megoldást kerestem, sok hibát követtem el, sőt hibát hibára halmoztam. Amikor rájöttem, mekkora ostobaságokat csináltam, és rajtam kívül mennyien vannak még pánikosok, úgy éreztem, tennem kell valamit.

A pánikroham kezelése és a pánikbetegség legyőzése

E könyv célja, hogy hasznos tanácsokat adjak a szorongás ellen. Itt és most egy gyakorlott pánikos saját bőrén szerzett tapasztalásait és tanácsait olvashatod a szorongás leküzdése érdekében, amit talán a saját problémádhoz hasonlónak érzel, és így kipróbálsz vagy megfogadsz.

Szóljon hát ez a könyv segítségül mindazoknak, akik hozzám hasonló módon kéz a kézben járnak a pánikkal, s velem együtt megjárták annak legmélységesebb bugyrait.

139 oldal 130×200 mm 162 gr 2490 Ft ISBN 978-615-5686-91-7 Megvásárolható

Mira: Így váltsd meg a világod!

Éld át és értsd meg a terápiát! – Pszichorendelés könyvben!

Mira rejtélyes csomagot kap, ezzel különös egybeesések sora veszi kezdetét…

Mi köze a halsütöde logójának a hányattatott szerelmi élethez?
És a kis hableánynak a manipulatív főnökhöz?
Hogy válhat egy bársonyboleró megsemmisítő fegyverré egy szülő kezében?
Hogy vértez fel egy jó barát egy krokodillal, és a még ennél is rettenetesebb üveggolyókkal szemben?

A népszerű pszichológusduó első, formabontó könyvében Mira regényes életét nyomon követve bepillantást nyerünk a terápia hagyományosan zárt ajtaja mögé, hogy aztán a regényben olvasottak tudományos hátterére is fény derüljön.

A kapott támpontok alapján saját életünkben is beazonosíthatjuk azokat a sokszor észrevétlen önsorsrontó beidegződéseket, amelyek miatt újra meg újra hasonló nehézségekbe ütközünk. A mű nem csak abban segít, hogy jobban megértsük magunkat, hanem abban is, hogy a gyakorlati útmutatót követve megszakítsuk ördögi köreinket.

284 oldal 130×200 mm 361 gr 3490 Ft ISBN 978-615-5686-77-1 Megvásárolható

Hogyan éljük túl a küzdelmet a terhességért?

Egy olyan asszony, nő, feleség vagyok, aki mindennél jobban szeretné egy babával megajándékozni férjét, családját és önmagát. De valahol homokszem került a gépezetbe. Erről a homokszemről és az ebből adódó kalandokról szól a könyvem. Igyekszem minél életszagúbban leírni saját történetemen keresztül, hogyan is jutunk életünk ezen szakaszában egyről a kettőre. Hogyan is lehet megküzdeni ilyenkor az arctalan démonnal, kinek neve: meddőség. Ezt a könyvet a leendő anyáknak írom, és akik segíteni akarják őket, hogy anyává válhassanak. Remélem, átsegít benneteket útmutatásom ezen a küzdelmes időszakon! Mihamarabbi eredményes megoldást kívánok nektek!

160 oldal 130×200 mm 185 gr 2490 Ft ISBN 978-615-5686-93-1 Megvásárolható

Szertelenségem Bibiliája: Egy ex-drogos önvallomása: a pszichés függőség labirintusában

Olyan könyvet tart a kezében a kedves Olvasó, mely egy ex-drogos vallomását tartalmazza. A gyógyulásomért kezdtem el írni, az elején még csakis önös érdekből, az enyhülést keresve. Kiírtam magamból minden érzést, melyet a szer, jelen esetben a designer drogok (research chemicals) iránti őrjítő vágy teremtett.

A könyv bepillantást enged a szenvedélybetegség természetébe, és azon túl megismertet a felépülés szakaszaival, magával a felépülés természetével. 

Amit én tettem, az rövidtávon fájdalmas, szenvedéssel teli út volt; de hosszú távon harmóniához, és az elégedettség eléréséhez vezetett. 
Ajánlom ezt a könyvet mindazoknak, akik valamilyen formában kapcsolatba kerültek a drogos világgal: legyél akár drogos, aki vergődsz a saját magad poklában; legyél akár egy családtag, egy barát, munkatárs, aki nagyon sokszor tehetetlenül figyeled a hozzád közel álló ember önpusztítását. Segíteni szeretnél, de elutasítva érzed magad, mert egy reménysugár után ismét győzedelmeskedik a szer a szeretett személy felett. Vagy csak pusztán érdekel, hogy mit él át, min megy keresztül egy függő a szerhasználat alatt és annak befejezése után, illetve milyen lépések segíthetik elő egy függőségben élő ember kitörését, ami a saját tapasztalataim alapján született mindenféle szakirodalom igénybevétele nélkül, teljesen életszerűen. 

Ha a kezedbe vetted ezt a könyvet, akkor az első lépésen már túl vagy. Amíg az illúziók ködében élsz, addig korlátoltság, rabság, betegség gyötör. Tanulj meg befelé hallgatni. Az elején nehéznek tűnhet, de ha őszintén és kitartóan teszed, a zaklatottságodat idővel az egyensúly váltja fel.

Ha úgy döntöttél velem tartasz, elmondom Neked, hogyan változtattam a gondjaimat győzelemmé, és hogyan találtam meg a belső békémet. 

Élj szermentesen, csak a mai nap! És a világ ismét kitárul előtted!

Készen állsz? Máris indulhatunk.

227 oldal 130×200 mm 276 gr 2660 Ft ISBN 978-615-5110-53-5

Bántalmazottak igazsága

Takács Hajnal erőszaktúlélő könyve.

Őszinte, mélyen átgondolt és átérzett írás. A könyv bátorságra késztet, és tisztázza mindazt, ami zavaros. Senki sem érdemel erőszakot.

Feldmár András pszichológus és pszichoterapeuta

Különleges alkalom, hogy valaki egyszerre ír könyvet a téma érintettjeként és szakértőjeként. Izgalmas lett a könyv, főleg a személyes, vallomásos részek mennek mélyre.

Dr. Gyurkó Szilvia jogász, gyerekjogi aktivista

Ez a könyv az alapja mindennek, amit a bántalmazásról tudni és elmondani kell. Hiszek abban, hogy ez a könyv sok mindenki számára a lezáró gondolatokat fogja elhozni.

Demcsák Zsuzsa televíziós műsorvezető, A másik életem szerzője

Ez az egyik legfontosabb írás, amit valaha ajánlhattam. Mindenki segíthet a családon belüli erőszak áldozatainak azzal, hogy megérti, mi, miért és hogyan történik velük.

Bombera Krisztina televíziós újságíró

180 oldal 130×200 mm 222 gr 2990 Ft ISBN 978-615-5686-55-9 Megvásárolható

Vetkőző lelkek

Az élet tanításához régen sok bölcseletet írtak ún. szútra stílusban. Ennek a lényege az volt, hogy ha valamit hat szóval el lehet mondani, akkor csak ötöt mondott el. 
A hatodikra rá kellett találni. 
Hitték, hogy az élet csak így érthető meg. 

A Vetkőző lelkekben Gestalt-terapeutaként és magánemberként is egy „hatodik szó” nyomába indulok. Közben terápiás eseteim, irodalmi hőseim, saját életem meghatározó élményei elevenednek fel. 
Ahol a tanulásnál fontosabbá vált a kitanulás. 
A vetkőzés… 
Régi mintáink fellazítása, kigombolása, netán eldobása. 
Amikor lelki ruházatok nélkül találkozunk egymással…

A sok-sok történetben saját érzéseid, dilemmáid, élethelyzeteid is szembe jöhetnek.
Magaddal is találkozhatsz.
Meg velem is.
Hiszen a lélek kigombolkozásáról elmélkedve a terapeuta sem maradhat felöltözve.

300 oldal 130×200 mm 360 gr 2990 Ft ISBN 978-615-5686-11-5 Megvásárolható

Az Ad Librum Kiadó és kiadói csoport honlapja