Címke: jelmez

Krencz Nóra farsangi emlékei

A Megszámlálhatatlan című könyv szerzője, Krencz Nóra e heti bejegyzésében a farsangról és a hozzá kötődő emlékeiről mesél.

„A február legkiemelkedőbb eseménye a farsang.

Óvodák, iskolák szerveznek a gyerekek számára beöltözős mulatságot, és baráti társaságok gyűlnek össze, hogy ötletesebbnél ötletesebb jelmezekben bulizzák át az éjszakát.

Anyukátok, nagymamátok szép, szalagos farsangi fánkkal lep meg benneteket, mert nincs is jobb a baracklekvárba mártott, frissen kisült, porcukrozott fánknál.”

 

Halloweeni őrület

Barczikay Lilla beadta a derekát, és elmegy egy halloweeni buliba, annak ellenére, hogy a jelmeze nem lett túl fantáziadús, pedig egy ideig ragaszkodott elrugaszkodott ötleteihez. Lilla e heti bejegyzése itt olvasható.

„Ami a készülődést illeti, két hete zsongok folyamatosan. Valami kreatív jelmezt akartam, de hiába, semmi használható nem jutott eszembe. Gyakori hibám, hogy amikor egy nagy durranással akarok előrukkolni, az ötleteim átlépik a megvalósíthatóság határát. Pontosabban átrepülnek felette és jó darabig meg sem állnak. A használható elképzelésekhez pedig vagy pénz kell, vagy a kutyám. Akit ugyebár nem kellene az egyetem zsúfolt pincéjébe vinni, aztán elé rakni egy korsó sört. Ennél a pontnál mondtam le a buliról, ahogy egyébként mindig teszem. Majd miután, ahogy említettem, külső sugallatra átléptem elkeseredettségemen, lejjebb adtam az igényeimből.”