publisher==

Az Ad Librum kiadói csoport könyveinek katalógusa

Ad Librum, Személyes Történelem, Könyv Guru

Ez az Ad Librum Kiadó, Személyes Történelem Kiadó, Expert Books Kiadó, Storming Brain Kiadó és a Könyv Guru által kiadott könyvek katalógusa. Az Ad Librum Kft. kiadói 2008 óta összesen 701 könyvet adtak ki 528 szerzőtől.

KÖNYVKERESŐ

Ayn Rand: Az önzés erénye.
Ad Librum Kiadó, 2021.

Legújabb megjelenések

Horváth Krisztina: Életre tanít a tarot, tarot-ra tanít az élet. Könyv Guru, 2023.
A tarot-t egy embertől csak félig lehet megtanulni, a másik felét magától a tarot-tól kell. Ebben a könyvben nem az ember mesél az embernek a tarot-ról, hanem a tarot mesél az embernek az életről.
Szekeres Ibolya: Bátorság! A káoszból a félelmeken át az egyensúlyig. Könyv Guru, 2023.
Szekeres Ibolya könyve bizonyítja, hogy az ember bármilyen nehézséget képes leküzdeni, újra és újra megalkotva önmagát. Szó esik a könyvben az írás lélekgyógyító szerepéről, valamint a kisebbrendűségi érzés egyéni tapasztalatáról és elméletéről. Megtudhatjuk, hogyan hat az önértékelésre, az énképre.
Tihanyi Éda: Életrevalók útikönyve. A guide to happiness. Könyv Guru, 2023.
Tanítsd angolra a kicsit kétnyelvű mondókákkal!
Halusz Léna: Állatkommandó. Az elromlott kívánságkút. Könyv Guru, 2023.
Az Állatkommandó visszatér! A Langaléta Lajos esete folytatása.
W. L. Know: Gourmet. Könyv Guru, 2023.
Jerome békésnek hitt élete hirtelen véget ért, amikor étterme leghűségesebb törzsvendége megtámadta és kiszívta a vérét.
Kiss Judit (Tilli): Izrael színei. Kalandos kóborlásaim krónikája. 2. kiadás. Ad Librum Kiadó, 2023.
Úti élmények a Szentföldön.
Henn Edith: Felhőtlen éveim. Könyv Guru, 2023.
Gyermekkori történetek a 70-es évek Erdélyéből
Mlčúch Brenda Nicole: Krokodilkönny. Könyv Guru, 2023.
A dél-szudáni rezervátum egyik vadőre, Segal megbízást kap, hogy védjen meg egy lányt. A filmszerű jelenetekben bővelkedő krimi hatására rádöbbenhetünk, hogy egyszerre gyönyörű és halálos is tud lenni a természet.
Péntek Balázs: Köszönöm, én jól vagyok!. Könyv Guru, 2023.
A fiatal erdélyi szerző könyvén keresztül újraélheted életed élményeit, megtalálhatod önmagad, megértheted saját küzdelmeidet, és talán még a fel nem tett kérdéseidre is választ találsz.
Mester Györgyi: Enyém, tied, övé… Egyszervolt szerelmek. Ad Librum Kiadó, 2023.
Koncz Péter: Becky. Történetek okról és okozatról. Könyv Guru, 2023.
A Becky két egymásba fonódó történet az ember jelleméről, tetteiről és azok következményeiről.
Balogh Szilárd: Hajnalig II.. Könyv Guru, 2023.
A Hajnalig II. részében néhány buta félreértés következtében Tímea és Norbi útjai különválnak, hogy aztán egy halloweenpartin lássák viszont újra egymást.
Szlamcsik Máté: Kulipintyó. Az eltűnt kori fogadó. Könyv Guru, 2023.
Három jó barát, Leó, Ruben és Ámon egy semmihez se fogható nyári kalandját, a Kulipintyóba való utazását meséli el ez a történet.
Kovács Adorján: A próteuszi Petőfi. Kísérletező és anticipáló költészete 1845–49. 2. kiadás. Ad Librum Kiadó, 2023.
Petőfi Sándor születésének 200. évfordulójára jelenik meg e könyv, mely tudatosan kísérletező, gondolati és irodalmi irányzatokat anticipáló szerzőként kívánja bemutatni e mindmáig nem igazán megértett magyar költőt.
Háry Pál: Világközepi élményeim. A gönyűi gyermekkortól a dunai menekülésünkig. Személyes Történelem, 2023.
Visszaemlékezés a kedves gyermekkorra, ami az aknák és jégtáblák közötti dunai meneküléssel ért véget.
T. B. Byrt: A néma csillag dala. Könyv Guru, 2023.
Háború árnyéka vetül a világra. A világra, hol az elme veszélyesebb a kardnál, a víz egyet jelent a halállal, és aki a városfalon túlra lép, az maga válik prédává.
Ángyán Patrícia: Szakításunk naplója. Könyv Guru, 2023.
Natasha és Eathen párkapcsolata veszélybe kerül, amikor Natasha – hatalmas ostobaságának köszönhetően – tragikus kimenetelű lavinát indít el.
Szabics Adrienn: A prostituált hercegnő. Könyv Guru, 2023.
Freya, a gazdag örökösnő egy ígéret miatt arra kényszerül, hogy pénzért a kedvére tegyen egy férfinak. Megzsarolják, és döntenie kell: elveszíti szerelmét vagy tönkreteszi az apját.
Körösényi András, Gyulai Attila és Illés Gábor (szerk.): Vezérdemokráciák a világban. Macrontól Erdoğanig és Trumpig. Ad Librum Kiadó, 2022.
A liberális demokrácia válságát hozó vezérdemokrácia 16 esete. A kötetben a legújabb politikatudomány számot vet a demokratikus folyamat jellegének megváltozásával, és kísérletet tesz a kialakuló új rezsimek működésmódjának leírására. A weberi vezérdemokrácia elképzelés rekonstrukcióját követően tizenhat esettanulmány elemzi a vezérdemokráciák mérsékelt és radikális formáit, érintve alternatív rezsimműködésmódokat is.
Mester Györgyi: Sugi. Ad Librum Kiadó, 2022.
Jó szívvel ajánlhatók minden szülőnek ezek a mesék, amelyek révén gyermekükkel együtt beleélhetik magukat a történetkék fantáziadús, képzeletbeli világába, és ezáltal, ha csak kis időre is, függetleníthetik magukat a szürke hétköznapok riasztó egyhangúságától.
Szabó Zsuzsi: Túsz voltam Ádenben. Jemeni napló. Személyes Történelem, 2022.
Szabó Zsuzsi igaz történetet mesél el a Dél-Jemen fővárosában, Ádenben 1986. január 13-án kitört törzsi polgárháborúról, amelybe váratlanul belecsöppenve volt kénytelen menekülni tizenegy hónapos kisfiával.
Balázs Anita: Meseköntösben a 21. század. Könyv Guru, 2022.
Balázs Anita (aki egyébként Arany János családjának a leszármazottja) meséskönyve olyan modern, mai témákat mutat be a gyerekeknek, mint például a szerencsejáték-függőség, a Facebook vagy éppen a globális felmelegedés.
B. D. Alíz: Éget a nap. Könyv Guru, 2022.
A három frissen érettségizett barátnő, Kinga, Áfonya és Liza egy szabadulószobás pesti kalanddal kezdi meg az érettségi utáni nyarat. Véletlenül ugyanarra az időpontra jelentkeznek be, mint a népszerű magyar fiúbanda tagjai, Márk, Levi és Marcell...
Dörfler Katalin: Belenéztem a Napba. Könyv Guru, 2022.
Dörfler Katalin (1954) kisgyerekkora óta ír. Írásai többek között az Álomban, ködben, harmatban, a Szótól szóig és a NOVUM #12 antológiában, az Európa, mi is jövünk válogatott gyűjteményben és a Tiszavidék című folyóiratban jelentek meg.
Nemere István: Ütött az órád. Krimi az encsencsi szeszgyárban. Könyv Guru, 2022.
A nyírségi Encsencs hajdani, mára kihalt szeszgyára szolgál a hamisítatlan magyar krimi helyszínéül. A történetben szereplő személyeket és eseményeket a képzelet szülte.
Kenéz Péter: Végtelen az út, amelyen te jársz. Kalandregény napjainkból. 2. rész. Könyv Guru, 2022.
Kenéz Péter izgalmas kalandregényének második részében újabb kalandokkal folytatódik a sodró lendületű, egyedülállóan szövevényes történet.
Bencsik Ferenc Pál: Töredékek. 89 év 29 fejezetben. Könyv Guru, 2022.
A Bencsik Ferenc Pál gazdag, színes életútját bemutató harmadik kötetben folytatódik a tanulságos, izgalmas történetek egyedi stílusú elbeszélése.
Kertész Viktor: Kiszámítható? Véletlen? Káosz?. Ad Librum Kiadó, 2022.
A neves matematikaprofesszor közérthetően megmutatja, hogy mennyire nem elvont dolog a matematika, hanem ott van az élet minden területén, a gazdaságtól a pszichológián át a művészetekig.
Susanna Park: Tüskehegy. Amyta. Könyv Guru, 2022.
Amyta első látásra egyszerűnek tűnő életet él családjával egy kisváros melletti tanyán. Egy nap titokzatos „látogató” érkezik hozzájuk, aminek hatására szülei menekülésre ösztönzik a lányt. Egy időre rejtekhelyén, egy barlangban reked, melyet titokzatos varázslat véd. Amikor a veszély elmúltával kiszabadul, otthona helyén már csak romokat talál.
Mester Györgyi: 44. Ad Librum Kiadó, 2022.
A kötet kriminovellákat, illetve bűnügyi tárgyú írásokat tartalmaz. Szám szerint 44-et.
Mika Tillensen: Ideges úr élete. Könyv Guru, 2022.
Ausztrália, Esperance. Itt él William Snakey, vagyis Ideges úr, akit nem csupán családtagjai húznak fel nap mint nap, hanem immár filozófus szomszédja is. A legdühítőbb ebben a Theodor nevű fickóban kétségkívül az, hogy mindig olyan nyugodt. Már ezért megérdemelne egy kiadós verést.
Kozák Fruzsi: Viking és tündér. Beteljesedik-e újra az átok?. Könyv Guru, 2022.
Luca és Erik fokozatos rájön, hogy a gimis történetük szövevényes módon valójában a középkorban kezdődött.
Bánszegi Katalin: Algéria. Ad Librum Kiadó, 2022.
Útirajz Algériáról, ahol a nagyvárosok eleganciájának visszfénye a Szahara, ami homokból alkot ismeretlen világot. Látnivalók, történelem és kultúra – sok színes fotóval.
Tóth István Gábor: A birsalma íze. Könyv Guru, 2022.
A regény a múlt század hetvenes éveibe repíti vissza olvasóját, amikor a főhős bevonul katonának. A három hónapos kiképzés kezdetén még vergődik a számára új, ismeretlen körülmények között, aztán különböző ismeretségeket és barátságokat köt.
Harmati Erzsébet: A Babahercegnő. Könyv Guru, 2022.
Karácsony közeledtével a játékbolt lakóin különös izgalom lesz úrrá. A játékok azt találgatják, vajon kinek a karácsonyfája alá kerülnek majd. Nincs ezzel másképp a bolt legszebb, ámde beképzelt babája, a Babahercegnő és a szerény, jólelkű Paprikajancsi sem.
Kerekes Anna: Az eleki svábok hagyatéka. Az ötnemzetiségű Elek kialakulása (1724-1944). Személyes Történelem, 2022.
Ez a könyv emléket állít a Magyarországra települt eleki sváboknak, akik Elek-pusztából mezővárost hoztak létre.

KÖNYVKERESŐ

 

A fenti 36 könyv a legfrissebb megjelenésünk. A további több száz kiadványunkat a Keresőben böngészheti.

KÖNYVKERESŐ

 


© 2008-2022 Ad Librum Kft.