publisher==

Az Ad Librum kiadói csoport könyveinek katalógusa

Ad Librum, Személyes Történelem, Könyv Guru

Ez az Ad Librum Kiadó, Személyes Történelem Kiadó, Expert Books Kiadó, Storming Brain Kiadó és a Könyv Guru által kiadott könyvek katalógusa. Az Ad Librum Kft. kiadói 2008 óta összesen 683 könyvet adtak ki 515 szerzőtől.

KÖNYVKERESŐ

Ayn Rand: Az önzés erénye.
Ad Librum Kiadó, 2021.

Legújabb megjelenések

T. B. Byrt: A néma csillag dala. Könyv Guru, 2023.
Háború árnyéka vetül a világra. A világra, hol az elme veszélyesebb a kardnál, a víz egyet jelent a halállal, és aki a városfalon túlra lép, az maga válik prédává.
Körösényi András, Gyulai Attila és Illés Gábor (szerk.): Vezérdemokráciák a világban. Macrontól Erdoğanig és Trumpig. Ad Librum Kiadó, 2022.
A liberális demokrácia válságát hozó vezérdemokrácia 16 esete. A kötetben a legújabb politikatudomány számot vet a demokratikus folyamat jellegének megváltozásával, és kísérletet tesz a kialakuló új rezsimek működésmódjának leírására. A weberi vezérdemokrácia elképzelés rekonstrukcióját követően tizenhat esettanulmány elemzi a vezérdemokráciák mérsékelt és radikális formáit, érintve alternatív rezsimműködésmódokat is.
Mester Györgyi: Sugi. Ad Librum Kiadó, 2022.
Jó szívvel ajánlhatók minden szülőnek ezek a mesék, amelyek révén gyermekükkel együtt beleélhetik magukat a történetkék fantáziadús, képzeletbeli világába, és ezáltal, ha csak kis időre is, függetleníthetik magukat a szürke hétköznapok riasztó egyhangúságától.
Szabó Zsuzsi: Túsz voltam Ádenben. Jemeni napló. Személyes Történelem, 2022.
Szabó Zsuzsi igaz történetet mesél el a Dél-Jemen fővárosában, Ádenben 1986. január 13-án kitört törzsi polgárháborúról, amelybe váratlanul belecsöppenve volt kénytelen menekülni tizenegy hónapos kisfiával.
Balázs Anita: Meseköntösben a 21. század. Könyv Guru, 2022.
Balázs Anita (aki egyébként Arany János családjának a leszármazottja) meséskönyve olyan modern, mai témákat mutat be a gyerekeknek, mint például a szerencsejáték-függőség, a Facebook vagy éppen a globális felmelegedés.
B. D. Alíz: Éget a nap. Könyv Guru, 2022.
A három frissen érettségizett barátnő, Kinga, Áfonya és Liza egy szabadulószobás pesti kalanddal kezdi meg az érettségi utáni nyarat. Véletlenül ugyanarra az időpontra jelentkeznek be, mint a népszerű magyar fiúbanda tagjai, Márk, Levi és Marcell...
Dörfler Katalin: Belenéztem a Napba. Könyv Guru, 2022.
Dörfler Katalin (1954) kisgyerekkora óta ír. Írásai többek között az Álomban, ködben, harmatban, a Szótól szóig és a NOVUM #12 antológiában, az Európa, mi is jövünk válogatott gyűjteményben és a Tiszavidék című folyóiratban jelentek meg.
Nemere István: Ütött az órád. Krimi az encsencsi szeszgyárban. Könyv Guru, 2022.
A nyírségi Encsencs hajdani, mára kihalt szeszgyára szolgál a hamisítatlan magyar krimi helyszínéül. A történetben szereplő személyeket és eseményeket a képzelet szülte.
Kenéz Péter: Végtelen az út, amelyen te jársz. Kalandregény napjainkból. 2. rész. Könyv Guru, 2022.
Kenéz Péter izgalmas kalandregényének második részében újabb kalandokkal folytatódik a sodró lendületű, egyedülállóan szövevényes történet.
Bencsik Ferenc Pál: Töredékek. 89 év 29 fejezetben. Könyv Guru, 2022.
A Bencsik Ferenc Pál gazdag, színes életútját bemutató harmadik kötetben folytatódik a tanulságos, izgalmas történetek egyedi stílusú elbeszélése.
Kertész Viktor: Kiszámítható? Véletlen? Káosz?. Ad Librum Kiadó, 2022.
A neves matematikaprofesszor közérthetően megmutatja, hogy mennyire nem elvont dolog a matematika, hanem ott van az élet minden területén, a gazdaságtól a pszichológián át a művészetekig.
Susanna Park: Tüskehegy. Amyta. Könyv Guru, 2022.
Amyta első látásra egyszerűnek tűnő életet él családjával egy kisváros melletti tanyán. Egy nap titokzatos „látogató” érkezik hozzájuk, aminek hatására szülei menekülésre ösztönzik a lányt. Egy időre rejtekhelyén, egy barlangban reked, melyet titokzatos varázslat véd. Amikor a veszély elmúltával kiszabadul, otthona helyén már csak romokat talál.
Mester Györgyi: 44. Ad Librum Kiadó, 2022.
A kötet kriminovellákat, illetve bűnügyi tárgyú írásokat tartalmaz. Szám szerint 44-et.
Mika Tillensen: Ideges úr élete. Könyv Guru, 2022.
Ausztrália, Esperance. Itt él William Snakey, vagyis Ideges úr, akit nem csupán családtagjai húznak fel nap mint nap, hanem immár filozófus szomszédja is. A legdühítőbb ebben a Theodor nevű fickóban kétségkívül az, hogy mindig olyan nyugodt. Már ezért megérdemelne egy kiadós verést.
Kozák Fruzsi: Viking és tündér. Beteljesedik-e újra az átok?. Könyv Guru, 2022.
Luca és Erik fokozatos rájön, hogy a gimis történetük szövevényes módon valójában a középkorban kezdődött.
Bánszegi Katalin: Algéria. Ad Librum Kiadó, 2022.
Útirajz Algériáról, ahol a nagyvárosok eleganciájának visszfénye a Szahara, ami homokból alkot ismeretlen világot. Látnivalók, történelem és kultúra – sok színes fotóval.
Tóth István Gábor: A birsalma íze. Könyv Guru, 2022.
A regény a múlt század hetvenes éveibe repíti vissza olvasóját, amikor a főhős bevonul katonának. A három hónapos kiképzés kezdetén még vergődik a számára új, ismeretlen körülmények között, aztán különböző ismeretségeket és barátságokat köt.
Harmati Erzsébet: A Babahercegnő. Könyv Guru, 2022.
Karácsony közeledtével a játékbolt lakóin különös izgalom lesz úrrá. A játékok azt találgatják, vajon kinek a karácsonyfája alá kerülnek majd. Nincs ezzel másképp a bolt legszebb, ámde beképzelt babája, a Babahercegnő és a szerény, jólelkű Paprikajancsi sem.
Kerekes Anna: Az eleki svábok hagyatéka. Az ötnemzetiségű Elek kialakulása (1724-1944). Személyes Történelem, 2022.
Ez a könyv emléket állít a Magyarországra települt eleki sváboknak, akik Elek-pusztából mezővárost hoztak létre.
Kurdi István: Sárkányos mesék. Könyv Guru, 2022.
Az ember fél a sárkánytól, a sárkány fél az embertől. Lehet-e ebből barátság? Színes, keménytáblás mesekönyv 9 éves kortól
Kovács Adorján: A próteuszi Petőfi. Kísérletező és anticipáló költészete 1845–49. Ad Librum Kiadó, 2022.
Petőfi Sándor születésének 200. évfordulójára jelenik meg e könyv, mely tudatosan kísérletező, gondolati és irodalmi irányzatokat anticipáló szerzőként kívánja bemutatni e mindmáig nem igazán megértett magyar költőt.
Gulyás Gábor: Örökpanoráma. Könyv Guru, 2022.
Két ember, két út, kétféle sors. De mi történik akkor, ha e két ember viselkedése megváltozik, és idővel egymáshoz idomul?
Martin S. Key: Egy harmonikus világvége. Könyv Guru, 2022.
Az emberiség nagy részét egy magasabb intelligencia tartja virtuális rabságban, de a rendszer elleni lázadás már csak idő kérdése.
Balogh Szilárd: Hajnalig I.. Könyv Guru, 2022.
Egy képzeletbeli vajdasági falucska adja egy különös kapcsolat és egy még különösebb bűneset színhelyét.
Nagy Eszter: Már megint… Naugye. Könyv Guru, 2022.
A magyar Bridget Jonesként emlegetett Nagy Eszter könyvének folytatása: Már megint... Naugye
Mester Györgyi: Állati. Ad Librum Kiadó, 2022.
Mester Györgyi kötete ajánlható mindazoknak, akik szeretik a változatos témájú, rövid terjedelmű, humoros csattanóval végződő történeteket.
Hopp László: Az ezüstdénár. Könyv Guru, 2022.
Egy nagy terveket szövögető Mátyás korabeli jobbágylány fellángolását egy ezüstdénárral fizeti meg a király egyik udvari zenésze. A lány a dénárt álmai emlékeztetőjeként őrzi meg. Zenei tehetségét és vonzó nőiességét kihasználva sajátos, kalandos úton indul el.
Kenéz Péter: Végtelen az út, amelyen te jársz 1. rész. Könyv Guru, 2022.
Misztikus kalandregény az emberiség eddigi történetének legnagyobb felfedezéséről. Főhősünk, miután felismeri felfedezése igazi arcát, menekülni kényszerül, sarkában a kormánnyal és az alvilággal.
Gorbói Tamás: A tó felett, a dombon. Könyv Guru, 2022.
Novellák az ötvenes, hatvanas éveiket taposó férfiakról és nőkről, akik a személyes életútjukkal néznek szembe.
Arnold Kinga Anna: Az Éjfél-völgyi Gimnázium. 1. Noctisum könyve. Könyv Guru, 2022.
Rachel, a tizenhárom éves lány, imádja a könyveket. Ezért mindenki utálja. Ám amikor egy iskolakezdés előtti este visszakerül a múltba, a kedvenc könyvébe, hirtelen megváltozik az élete.
Albert Csilla: Mészáros Julianna biciklije. Könyv Guru, 2022.
Sárközi Attila nem akar a vesztesek közé tartozni. Rámenősen igyekszik a társadalmi ranglétrán feljebb jutni. Ilyen regényt írt volna Stendhal ma.
Szepes Márton: Darukirályfi. Könyv Guru, 2022.
Varázslatos verses mese a daruvá vált királyfi kalandjairól
Kovács György: The birth of christian religion: A history. Ad Librum Kiadó, 2022.
I dedicate this book to those who have a natural scientific interest in which events led to the development of the Christian religion, who want to know the exact chronological data of the era and would like to get a general overview of the history of Christianity.
L. Murányi László: A szivárvány árnyéka. Ad Librum Kiadó, 2022.
Riportkönyv az LMBTQ közösség – a melegek, leszbikusok, biszexuálisok és transzneműek – kívülről titokzatosnak tűnő világáról.
Bencze Lilien Alexa: Az ördög játszmája. Könyv Guru, 2022.
Mr. Kerrish, a hírneves mesterdetektív újabb megbízatást kap, amikor a közkedvetl Lord Richwoodot váratlanul meggyilkolják. Mr. Kerrish a segédje, Oliver Brown társaságában egy vidéki kisváros impozáns kastélyában kezd nyomozásba.
Péntek Kamilla: A másik Malody lány. Könyv Guru, 2022.
A varázslatos angol reneszánsz idején, egy képzeletbeli városban játszódó történelmi kalandregény, tele megoldásra váró rejtélyekkel, szerelemmel, nem várt fordulatokkal. Smallhall olyan hely, ahol mindenkinek vannak titkai és mindenkinek a neve összefüggésbe hozható valamilyen botránnyal.

KÖNYVKERESŐ

 

A fenti 36 könyv a legfrissebb megjelenésünk. A további több száz kiadványunkat a Keresőben böngészheti.

KÖNYVKERESŐ

 


© 2008-2022 Ad Librum Kft.